<< Nazad



 

 

Zvezda - Partizan 92:104

Beograd, 9. aprila (Tanjug) - U zaostaloj utakmici 18. kola prvenstva Srbije i Crne Gore u košarci večeras je u Beogradu Partizan, kao gost, pobedio večitog rivala Crvenu zvezdu sa 104:92 (34:27, 25:23, 28:25, 17:17).

Utakmica je odigrana u hali Pionir, pred oko 4.200 gledalaca, a sudili su Ljuca i Vojinović.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 5, Gajić, Dozet 5, Koprivica 25, Bjelica, Tica 6, Bolić 12, Ćakić 13, Šilobad 4, Radović 6, Bogdanović i Pen 16.

PARTIZAN: Tripković, Haus 7, Lekić, Kecman 18, Ostojić 8, Sekulić 4, Perović 4, Krstić 22, Vujanić 33, Avdalović 3 i Čanak 5.

Košarkaši Partizana bez većih problema nadigrali su Crvenu zvezdu i posle večerašnjeg uspeha samo jedna pobeda deli ih od trijumfa u ligaškom delu takmičenja.

Već u prvoj četvrtini bilo je jasno da "crveno beli" neće moći ravnopravno da pariraju protivniku. Brz tempo igre, u kome je potpuno zapostavljena odbrana, više je odgovarao košarkašima Partizana.

Igrači gostujućeg tima delovali su dosta organizovanije, a njihova mnogo sigurnija igre temeljila se, pre svega, na boljem skoku. Za Crvenu zvezdu večeras nije igrao Obina Ekezije, što su protivnički centri u potpunosti iskoristili.

"Crno bele" je uz to služio šut za tri poena, o čemu svedoči činjenica da su u prvih 20 minuta, iz 13 pokušaja za tri pona čak deset puta pogodili, pa je sudbina domaćih bila zapečaćena već u prvom poluvremenu.

U tom periodu, sa 23 poena, posebno se istakao organziator igre "crno belih" Miloš Vujanić.

Crvena zvezda je, i pored velikog zalaganja, u nastavku meča bila potpuno inferiorna i gotovo ni jednom nije uspela da ugrozi pobedu Partizana. "Crno beli" su sigurnom igrom držali protivnika na distanci od desetak poena razlike, pa su bez problema stigli do važne pobede.

Šef stručnog štaba Partizana Dušan Vujošević je posle utakmice izjavio je da je derbi opravdao očekivanja i da je njegov tim zaslužio pobedu.

"Našsi igrači pretrčali su više kilometara od protivnika, a uz to ih je služio i šut. Žao mi je što Crvena zvezda nije igrala u kompletnom sastavu. Ekezije je odličan igrač i utakmica bi bila još zanimljivija da je on igrao", naveo je Vujošević.

Najbolji strelac pobedničkog tima Miloš Vujanić naglasio je da je njegov tim imao malo vremena da se, posle derbija sa FMP Železnikom, pripremi za još jednu tešku utakmicu.

"Ipak, uspeli smo da 40 minuta odigramo u visokom tempu. Više smo želeli pobedu i zasluženo smo stigli do nje. Mi sada mirno čekamo duel sa ekipom Budućnosti i verujem da ćemo već u tom susretu obezbediti prvo mesto u plej ofu", kazao je Vujanić.

Prvi trener Crvene zvezde Aleksandar Trifunović istakao je Partizan do pobede došao lakše nego što se očekivalo.

"Odbranu gotovo da nismo ni imali, a posledica toga je da je protivnik u prvom poluvremenu iz 13 pokušaja za tri poena deset puta pogodio. U prvom poluvremenu primili smo više od 50 poena, što je nedopustivo. Nama je nedostajao Ekezije, pa je Partizan dominirao pod oba koša", naveo je strateg "crveno belih".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu