<< Nazad



 

 

FMP Železnik - Partizan 88:92

Beograd, 6. aprila (Tanjug) - U derbi-meču 20. kola prvenstva Srbije i Crne Gore za košarkaše večeras je u beogradski Partizan kao gost pobedio FMP Železnik u produžetku sa 92:88 (19:19, 18:23, 20:18, 24:21, 11:7).

Utakmica je odigrana u dvorani FMP Železnika pred oko 1.200 gledalaca, a sudili su Belošević i Šutulović.

FMP ŽELEZNIK: Popović 16, Petrović 6, Zorovski 2, Frimen 14, Marjanović 5, Bratić, Plisnić 5, Nikolić 25, Brajson 5, Aškrabić 10 i Marković.

PARTIZAN: Lekić, Haus 25, Kecman 5, Ostojić 11, Sekulić 4, Perović 6, Krstić 6, Vujanić 27, Avdalović i Čanak 8.

Pobedom nad glavnim rivalom FMP Železnikom košarkaši Partizana napravili su veliki, možda i odlučujući, korak ka osvajanju najbolje startne pozicije za takmičenje u plej-ofu.

"Crno-beli" su večerašnji trijumf obezbedili tek u produžetku i to posle dosta neizvesnosti, iako im je protivnik i ranije nekoliko puta na tanjiru nudio pobedu. Gosti su jedva iskoristili činjenicu da je FMP Železnik odlučujuće trenutke odigrao bez tri ključna košarkaša: Nikolića, Frimena i Aškrabića.

Početkom dodatnih pet minuta Partizan je brzo poveo sa 89:83 i potom umesto da mirno sačeka kraj meča dozvolio FMP-u da mu se još jednom približi.

Osim dobre igre Hausa, Ostojića i Vujanića i solidnoj odbrani, Partizan za uspeh u derbiju može da "zahvali" i plejmejkeru domaćih Popoviću za tri promašena slobodna bacanja u ključnim momentima.

Meč dva trenutno najbolja domaća kluba protekao je u neizvesnoj, borbenoj i zanimljivoj igri. Međutim, susret je obeležio i neočekivano veliki broj grešaka igrača oba tima, a prednjačili su košarkaši Partizana koji su izgubili čak 22 lopte. Tokom utakmice ni jedan od rivala nije uspeo da ostvari značajniju prednosti i prelomi je. FMP Železniku je pripao početak, a gosti su se brzo vratili u meč i početkom treće četvrtine pokušali da naprave odlučujući iskorak ka trijumfu. Domaći im to tada nisu dozvolili.

Tek u nastavku Partizan je iskoristio činjenicu da na terenu i na klupi ima više iskusnijih igrača od protivnika.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu