<< Nazad



 

 

Vujošević novi kormilar "plavih"

Beograd, 4. aprila 2003. (Beta) - Novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije i Crne Gore od danas je i zvanično Dušan Vujošević, koji je potpisao ugovor sa nacionalnim Košarkaškim savezom (KS SCG) na dve godine, uz opciju produženja na još godinu dana.

Vujošević je na zvaničnoj promociji u "Kući košarke" izjavio da mu je velika čast i zadovoljstvo što preuzima funkciju selektora, ali je istakao da ga prethodni rezultati obavezuju na dobar rad.

Vujošević je sadašnji terener šampiona SCG, beogradskog Partizana, posao selektora radiće honorarno, a biće mu omogućeno da nastavi rad sa klubom.

Selektor je kao svoj prvi korak istakao razgovore sa igračima i to prvo sa najiskusnijima, kako bi se stekla slika o neposrednim ciljevima reprezentacije.

"Reprezentacija SCG ima uvek najveće ambicije, ali o direktnim ciljevima na Evropskom prvenstvu u Švedskoj ovog leta pričaćemo više posle razgovora sa igračima", objasnio je on.

"Najstariji igrači već dugo su u nacionalnom timu, ovo je njihova reprezentacija, što su i pokazali. Mi ćemo na EP imati i obavezu da razvijemo što više igrača", rekao je Vujošević.

Ostatak stručnog štaba još nije izabran, a direktor reprezentacije Žarko Varajić rekao je da će se i to završiti za nekoliko dana.

"Navijačima poručujem da nema potrebe da se brinu, jer će imati razloga da se raduju", rekao je Vujosević.

Predsedništvo je danas i verifikovalo novi grb Saveza, kao i promenu imena, a usvojena je i ostavka predsednika Stručnog saveta Dragoslava Ražnatovića.

Na današnjoj sednici odlučeno je i da šampion zemlje učestvuje u Evroligi, a drugoplasirani tim u drugom najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Potpisivanjem ugovora sa Vujoševićem okončana je višemesečna potraga za novim selektorom.

Prethodni selektor Svetislav Pešić napustio je tu funkciju zvanično u decembru prošle godine zbog obaveza u španskom klubu Barselona. On je sa "plavima" osvojio titule evropskog i svetskog šampiona.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu