<< Nazad



 

 

Crvena zvezda krivi organizatora finalnog turnira

Beograd, 4. aprila 2003. (Beta) - Beogradski košarkaški klub Crvena zvezda ocenila je danas da je finalni turnir Jadranske lige izuzetno loše organizovan i da uslovi za odigravanje polufinala, između Zvezde i Zadra, nisu bili regularni.

"Organizacija fajnal-fora Guđer lige je bila izuzetno loša. Da je zavrsni turnir organizovan u Beogradu, ovakve stvari se sigurno ne bi događale. Mi smo organizatorima sugerisali neke stvari, očigledno je da oni te naše sugestije nisu ispoštovali", navodi se u saopštenju povodom incidenata na sinoćnjoj utakmici polufinala.

Zvezda je sinoć izgubila od Zadra sa 77:78, a meč je obeležio incident, kada su navijači Zvezde bacili baklje u teren, pogodivši i pomoćnog trenera Zadra. Utakmica je tada prekinuta na više od sat i po.

"Haos je stvarao samo veći haos. Jednostavno u dvorani 'Tivoli' se nije znalo ko je sudija, ko novinar, a ko službeno lice", dodaje u saopštenju.

Prema oceni beogradskog kluba, uslovi za odigravanje polufinala između Zvezde i Zadra nisu bili regularni, a pobedila je ekipa koja se bolje snašla u atmosferi opšteg haosa.

"Sve ostalo su samo izgovori za lošu organizaciju od strane organizatora", dodaje košarkaški klub Crvena zvezda.

Organizacija fajnal fora Jadranske lige pripala je prvo Tel Avivu, ali je to rešenje odbačeno, zbog početka rata u Iraku. Beograd je tada bio alternativa izraelskom gradu, ali je i to odbačeno, zbog vanrednog stanja u Srbiji, posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Uprava Jadranske lige odlučila je da organizaciju poveri Olimpiji, odnosno da se finale igra u Ljubljani, kao i prošle godine. Ta odluka zvanično je doneta tek 25. marta.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu