<< Nazad



 

 

SCG - Bugarska 1:2

Kruševac, 27. marta 2003. (Beta/Tanjug) - Fudbalska reprezentacija Srbije i Crne Gore izgubila je danas od selekcije Bugarske sa 2:1, u prijateljskoj utakmici odigranoj u Kruševcu.

Na stadionu kruševačke Mladosti, pred oko 8.000 gledalaca, Bugarska je došla u vođstvo u 14. minutu golom Stilijana Petrova, izjednačio je Darko Kovačević u 29. minutu, a konačan rezultat postavio je Svetoslav Todorov u 56. minutu.

Meč sa Bugarskom odigran je u sklopu priprema za naredne kvalifikacione susrete za Evropsko prvenstvo 2004. godine.

SCG je trebalo da u kvalifikacijama igra 2. aprila protiv Velsa u Beogradu, ali je taj meč odložen, zbog vanrednog stanja u Srbiji, posle ubistva premijera Zorana Đinđića.

Pre utakmice, igrači su minutom ćutanja odali poštu ubijenom premijeru.

"Plavi" su meč počeli napadački, a jednu od prvih izglednijih prilika, kada se našao sam pred golmanom Bugarske, propustio je Savo Milošević, a isto je ubrzo potom učinio i Kovačević.

U prvom delu poluvremena, reprezentativci SCG su kontrolisali igru, imali nekoliko lepih akcija. jedna od njih je bila i prilika koju je stvorio Zvonimir Vukić. On se odličnim driblingom oslobodio protivničkih igrača, a potom sa leve strane šesnaesterca uputio nešto slabiji centrašut prema Kovačeviću, koji je loptu uputio samo do golmana.

U 14. minutu, šutom sa oko 20-tak metara, u jednoj od retkih akcija u tom periodu igre, Bugarska dolazi u vođstvo, sjajnim šutem Petrova.

Taj pogodak nije mnogo promenio odnos snaga na terenu u Kruševcu, pošto su "plavi" i dalje kontrolisali loptu, a Bugari pretili iz kontri.

Jedna od akcija selekcije SCG urodila je plodom u 29. minutu. Vukić je bio asistent, ponovo sa leve strane, a Kovačević je loptu malo slabije primio, ali se snašao i iz drugog puta je poslao u mrežu.

"Plavi" su u prvom poluvremenu imali još nekoliko prilika, od kojih je najizglednija bila slobodan udarac pred sam odmor. Tada je sa oko 20 metara Savo Milošević pogodio prečku.

Pred kraj prvih 45. minuta, Darko Kovačcević pokušao je da uputi centaršut sa leve strane, ali je to sprečio jedan odbrameni igrač Bugraske, koji se tom prilikom poslužio rukom u šesnaestercu. Sudija je, međutim, pokazao na korner, a ne na belu tačku.

U drugom poluvremenu, slika je potpuno izmenjena. "Plavi" više nisu igrali napadački, i nisu kontrolisali loptu. Bugari su to iskoristili, i u 56. minutu postigli su gol. Strelac je bio Svetoslav Todorov, koga je odlično, petom, uposlio jedan saigrač.

Do kraja meča, obe reprezentacije imale su još po nekoliko šansi za pogodak. U selekciji SCG prilike su propustili Nikola Lazetić i Dejan Stanković, kada je šutirao pravo u golmana, dok je u reprezentacji Bugarske Berbatov, bez ijednog čuvara oko sebe, sa oko sedam metara šutirao iznad gola.

Narednu utakmicu reprezentacija Srbije i Crne Gore igra 30. aprila protiv Nemacke u Bremenu.

SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić (Žilić), Mirković, Dragutinović, Gavrančić, Stanković (Đorđević), Malbaša, Trobok (N.Brnović), Milošević (Ljuboja), Vukić (Lazetić), N.Kovačević (Duljaj), D.Kovačević (B.Brnović).

BUGARSKA: Zdravkov (Kolev), Kišišev, Kirilo, Petkov, Stojanov, Berbatov (Čilitkov), Janković (Todorov), Balakov (Zagorčić), M.Petrov, Borimirov, Pažin (Stojatov) i Petrov.

Ranija vest

24. mart: Selektor Savićević saopštio spisak igrača za susret sa Bugarskom u Kruševcu


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu