<< Nazad



 

 

Utakmica sa Velsom, i dalje, pod znakom pitanja

Beograd, 24. marta (Tanjug) - Kvalifikaciona utakmica za Evropsko fudbalsko prvenstvo 2004. godine između reprezentacija Srbije i Crne Gore i Velsa, koja je trebalo da se odigra 2. aprila u Beogradu, još je pod znakom pitanja zbog vanrednog stanja u našoj zemlji, a iz Evropske fudbalske unije (UEFA) i Fudbalske federacije Velsa još nije stigao odgovor na predlog FS SCG da, eventualno, Vels bude domaćin tog susreta.

Iz kancelarije Fudbalskog saveza Velsa stigao je odgovor da su zatečeni nastalom situacijom i da će odgovor na predlog, da se utakmica odigra u Kardifu, poslati u toku sutrašnjeg dana.

"Najlakši izlaz iz ove situacije bio je da Vels bude domaćin. Razlog je što Velšani nisu sigurni da u tako kratkom roku mogu da organizuju utakmicu. Ostalo je da sutra uspostavimo novi kontakt, posle kojeg ćemo znati na čemu smo", istakao je na današnjoj konferenciji za novinare generalni sekretar FS SCG Branko Bulatović.

Bulatović je dodao da predlog kolegijuma Vlade Republike Srbije, da se utakmica odigra u Podgorici, nije prihvatljiv iz razloga što stadion u tom gradu ne odgovara rigoroznim propisima UEFA.

Prema njegovim rečima najbezbolniji izlaz iz nastale situacije je da se utakmica odloži, ali, "poslednju reč" treba da daju UEFA i Fudbalska federacija Velsa.

Pošto Kolegijum republičke Vlade nije sugerisao neodigravanje prijateljske utakmice sa Bugarskom, Sekretarijat unutrašnjih poslova Kruševca dozvolio je da se meč protiv Bugarske odigra 27. aprila u Kruševcu, u prisustvu publike.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu