<< Nazad



 

 

Dušan Vujošević predložen za selektora

Dušan Vujošević

Beograd, 21. marta (Tanjug) - Predsedništvo nacionalnog košarkaškog saveza potvrdilo je danas odluku Stručnog saveta da je Dušan Vujošević jedini kandidat za selektora muškog seniorskog državnog tima.

Na sednici Predsedništva formiran je tročlana delegacija, koju čine predsednik Saveza Želimir Cerović, generalni sekretar Predrag Bogosavljev i predsednik marketinške komisije Miodrag Babić, čiji će zadatak biti da obavi razgovor sa sadašnjim trenerom beogradskog Partizana.

Cerović je naglasio da će do konačnog izbora selektora Savez, najpre razgovarati sa Vujoševićem, da će on potom, ukoliko prihvati dužnost, predstaviti svoj program členovima Stručnog saveta i da će na kraju biti izvršena medijska promocija novog trenera reprezentacije:

"Mogu da kažem da je, ako Vujošević prihvati ponudu i Stručni savet verifikuje njegov program, selektor danas izabran. Mi čak ne moramo ni da zakazujemo sednicu Predsedništva da bi potvrdili njegov izbor za selektora", istakao je Cerović.

Po njegovim rečima, procedura za izbor selektora je do sada išla logičnim putem:

"Imali smo tri kandidata. Priča sa Božidarom Maljkovićem je završena na poznat način, a Duško Ivanović je u sličnoj situaciji. S obzirom da lista kandidata nije proširivana Vujošević je logičan izbor. Verujem da ćemo u sledećih sedam do deset dana završiti pregovore s njim", zaključio je Cerović.

Na današnjoj sednici odlučeno je da se vanredna sednica Skupštine Saveza održi 4. aprila ove godine. Na sednici će, kako je istaknuto,biti doneta odluka o promeni imena organizacije u Košarkaški savez Srbije i Crne Gore i amblema Saveza, a najavljene su i izmene Statuta, koje će omogućiti efikasniji i kvaliteniji rad košarkaške organizacije.

Na sednici je formirana delegaciju za pregovore sa čelnicima Jadranske lige. U njoj će biti predstavnici Partizana, Crvene zvezde i Budućnosti, koji su ujedno i članovi Predsediništva i oni će pokušati da se izbore za što bolji i brojniji status i Saveza i srpskih i crnogorskih klubova u tom takmičenju.

Članovi Predsedništva odlučili su da se poludirigovani žreb za takmičenje u nacionalnom Kupu u muškoj i ženskoj konkurenciji obavi 31. marta. Takmičenje u muškom Kupu održaće se od 24. do 27. aprila u Nišu, dok će košarkašice igrati od 10. do 13. aprila u Beogradu.

Čelni ljudi domaće košarke pokrenuli su inicijativu za izmenu registracionog pravilnika. Izmene će, kako je navedeno, biti suštinske, i uskoro će se o njima izjasniti klubovi i republičke organizacije.

Na današnjoj sednici imenovani su i treneri mlađih reprezentativnih selekcija. Za trenera kadetske reprezentacije izabran je Miodrag Kadija, Stevan Karadžić je imenovan za trenera selekcije igrača godišta 84-85, Vinko Bakić će predvoditi selekciju do 86. godišta, a Igor Kolanek igrače rođene posle 1988. godine. Uskoro će biti objavljena imena i univerizetetske selekcije i selekcija igrača rođenih posle 1989. godine.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu