Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Priveden Mlađan Mićić - Pacov

Mlađan Mićić

Beograd, 15. mart 2003. godine - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je da je tokom protekle noći i danas nastavljena intenzivna istraga na pronalaženju i hapšenju ubica premijera Srbije Zorana Đinđića, njihovih pomagača, kao i naručilaca ubistva. Danas je pored ostalih priveden Mlađan Mićić, poznat kao Pacov ili Veliki bos iz Smoljinaca, inače jedan od vođa "zemunskog klana".

Mićić je pronađen i priveden u selu Smoljinac, opština Malo Crniće, iako je bio dobro skrivan kod jataka. Pored Mićića, privedeni su i članovi njegove grupe Saša Stojković zvani Fuksa, Radovanče Miljković zvani Ranac, Dejan Živanović zvani Jumba, kao i Mladen Pavlović, Jovica Janković i Radostan Živković.

Prilikom pretresa stanova i prostorija u kojima su boravila privedena lica, policija je pronašla i privremeno oduzela oružije u ilegalnom posedu, municiju različitog kalibra, uređaj za noćno osmatranje, više pari registarskih tablica, veći broj luksuznih automobila ("ferari", "audi A6", "BMW", "opel Sintra", "golf 4"), koji su vlasništvo "zemunskog klana", kao i druge predmete značajne za dalju istragu.

U skladu sa Naredbom o posebnim merama koje se primenjuju za vreme vanrednog stanja, policija Srbije, u saradnji sa policijama susednih zemalja, nastavlja intenzivnu istragu u potragu za ostalim vođama i članovima kriminalnih grupa.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu