Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Svetska banka najavljuje novu finansijsku podršku Srbiji

Beograd, 15. mart 2003. godine - Svetska banka sprema novu finansijsku podršku Srbiji, a postoji mogućnost i da bude ubrzana isplata kredita odobrenih za trogodišnji period. Predsednik Svetske banke Džejms Volfenson izjavio je da će i u ovom tragičnom periodu, posle ubistva premijera Zorana Đinđića, SB nastaviti saradnju sa Srbijom i Crnom Gorom i izrazio očekivanje da će u narednih nekoliko meseci biti u mogućnosti da završi novi program finansijske podrške Srbiji.

"SB odobrila je 540 miliona dolara kredita Srbiji do 2004. godine i za sada se ta suma ne može uvećavati, ali je moguće da se ubrza isplata, odnosno banka može da poveća iznose koje daje sada, a da smanji one koji slede u narednom periodu", rekla je portparol beogradske kancelarije SB Vesna Kostić, prenosi agencija Beta.

Ona je dodala da je kredit za strukturno prilagođavanje od 80 miliona dolara, za socijalni sektor u potpunosti pripremljen i da se čeka da ga zvanično odobri Odbor direktora Svetske banke.

Volfenson je najavio da je u pripremi i finansijska podrška za programe u zdravstvenom i finansijskom sektoru, kao i za program privatizacije u Srbiji.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu