Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Znamo ko je naredio i izvršio ubistvo premijera Đinđića

Beograd, 15. mart 2003. godine - Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Dušan Mihajlović izjavio je sinoć da istraga zna ko su izvršioci i nalogodavci ubistva premijera Vlade Republike Srbije Zorana Đinđića i da je trenutak njihovog hapšenja "tehničko pitanje", jer je ceo svet pružio pomoć srpskoj policiji u rasvetljavanju ovog zločina. U intervjuu datom televiziji Studio B, Mihailović je ocenio da je "najveća garancija" da će učesnici i odgovorni za ubistvo premijera Đinjdića biti uhapšeni "jedinstvo i odlučnost" svih organa u državi - i civilnih i vojnih.

"Imamo dokaze i izjave onih koji su uhapšeni, a koje potvrđuju ono što su izjavili drugi članovi zločinacke organizacije", rekao je Mihajlović, istakavši da te izjave mogu odmah biti iskorišćene za sudski proces. On je dodao da te osobe mogu svedočiti kao zaštićeni svedoci i istakao da su svi dokazi, po zakonskim odredbama, predati specijalnom tužiocu, prenosi agencija Beta.

Mihailović je rekao da je jasno da za odbegle nema izlaza i da ovo neće biti jedan od nerazjašnjenih slučajeva, već će razjasniti i nestanak Ivana Stambolića i sve druge nedoumice koje su stvarale sumnju u sposobnost policije da se obračuna sa organizovanim kriminalom.

Rešavanjem ubistva Đinđića ne rasvetljava se samo taj zločin, već je u pitanju država, rekao je Mihajlović, dodajući da su atentatom na premijera Srbije organizovane kriminalne grupe želele da destabilizuju vlast, jer su se nadale da će doći do promene i nekih novih izbora kojima bi ponovo došle na čelo države i radile isto što su radile skoro čitavu deceniju, rekao je Mihailović.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu