Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

MUP priveo 181 lice

Beograd, 14. mart 2003. godine - Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije saopštilo je danas da je u dosadašnjem toku akcije razbijanja terorističke grupe osumnjičene za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića, do 16.00 časova privedeno 136 lica, od kojih je za 125 određen pritvor u trajanju od 30 dana, što je u skladu sa ovlašćenjima policije shodno Odluci o proglašenju vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije. Od proglašenja vanrednog stanja ukupno je privedeno 181 lice.

Kod uhapšenih lica pronađena je veća količina neprijavljenog oružja, znatna količina droge (od čega 1,7 kilograma heroina) i nekoliko kradenih vozila. Takođe, kod uhapšenih lica, pronađen je obimni dokazni materijal koji potvrđuje postojanje kriminalne organizacije. Jedna od danas privedenih osoba zatražila je status zaštićenog svedoka i nalazi se u postupku davanja izjave pred specijalnim tužilaštvom.

MUP Srbije nastavlja da intenzivno traga za naručiocima i izvršiocima ovog zločina, kao i za svima koji su direktno ili indirektno podržavali i ohrabrivali pripremu i izvršenje ovog dela.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu