Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

"Bio si naš prozor u svet"

Beograd, 13. mart 2003. godine - Stotine građana Beograda i dalje čeka, u miru i tišini, ispred zgrade Vlade Srbije u centru Beograda da se upiše u Knjigu žalosti i na taj način oda poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću, koji je juče ubijen. Red okupljenih građana proteže se od ugla ulica Kneza Miloša i Nemanjine do Admirala Geprata i dalje.

Knjiga žalosti otvorena je u 12 časova, a ispred Vlade Srbije formiran je dugačak red još sat ranije. Upisivanje je omogućeno neprekidno do subote, 15. marta, do 10 sati.

Ispred ulaza u zgradu Vlade nalazi se veliki broj buketa cveća i upaljenih sveća, koje građani i dalje donose. Na jednom papiru rukom je ispisana poruka: "Bio si naš prozor u svet" i "Srbijo šteta, Srbijo grehota, Srbijo sramota".

Osim građana, u Knjigu žalosti danas su se upisali državni funkcioneri, predstavnici diplomatskog kora, Vojske Srbije i Crne Gore, međunarodnih organizacija, verskih zajednica.

Između ostalih, u Knjigu žalosti upisali su se specijalni predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijer Solana i komesar Evropske komisije za spoljnu politiku i bezbednost Kristofer Paten, ambasadori Italije, Grčke, Izraela, Kipra, Francuske, Velike Britanije, Bugarske...



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu