Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Nastavljamo putem evropske integracije

Beograd, 13. mart 2003. godine - Ministar za ekonomske veze sa inostranstvom u Vladi Republike Srbije Goran Pitić izjavio je danas da ubistvo premijera Zorana Đinđića neće uticati na smanjenje stranih donacija. Pitić je rekao da će u realizaciji međunarodnih aranžmana u budućnosti verovatno biti manjih teškoća, koje će biti prevaziđene pojačanom komunikacijom, prenosi agencija Beta.

Pitić je rekao da postoji otvorena spremnost sveta da se Srbiji u ovom trenutku izađe u susret, jer međunarodna zajednica razume posledice ubistva premijera Đinđića i potrebe Srbije za kontinuiranom podrškom.

On je ponovio da ekonomska stabilnost zemlje u ovom momentu nije ugrožena ni u jednom segmentu i da će se ekonomske reforme od naredne nedelje nastaviti punom parom, kako bi se ostvario jedan od prioriteta koji je imao i predsednik Vlade Srbije. Pitić je rekao da će Vlada Srbije nastaviti da radi na pitanjima evropskih integracija, jer je to deo zajedničke vizije koji je bio među prioritetima premijera Đinđića.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu