Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Uhapšeno 40 osumnjičenih, akcija se nastavlja

Beograd, 13. mart 2003. godine - Načelnik Gradskog SUP-a Beograd Milan Obradović izjavio je danas na konferenciji za novinare Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, da je policija u poslednja 24 sata, u okviru akcije pronalaženja atentatora na premijera Srbije Zorana Đinđića, uhapsila oko 40 osoba, a da se za ostalim pripadnicima grupe osumnjičene za pripremanje i izvršenje ovog terorističkog akta intenzivno traga.

Uhapšena lica imaju direktne ili indirektne veze sa grupom osumnjičenom za ubistvo premijera. Većina članova grupe i dalje je u bekstvu, tj. nisu se nalazili na adresama stanovanja. Policija je pretresla njihove stanove i za njima se intenzivno traga na teritoriji cele Srbije i Crne Gore. Uspostavljena je saradnja i sa policijama susednih zemalja, ali i ostalih evropskih zemalja.

Obradom do sada dostupnih podataka, policija je došla do saznanja da su atentat izvršila tri za sada NN lica, koja su bila obučena u teget kombinezone sa žutim dodacima. "Jedan od njih u ruci je imao pušku sa optičkim nišanom, a druga dvojica nosila su u rukama pištolje", rekao je Obradović. Ubice su pucale sa drugog sprata iz zgrade u Ulici admirala Geprata 14, a nakon atentata otrčale su u pravcu Balkanske ulice.

Obradović je rekao da je prilikom atentata na premijera teško povređen i radnik Bezbednosno-informativne agencije Milan Veruović. Policija je odmah nakon napada blokirala lice mesta, a uskoro i sve prilaze Beogradu i granične prelaze Srbije i Crne Gore. "Celokupni sastav policije Beograda bio je u roku od dvadesetak minuta na ulicama grada izvršavajući jedini zadatak u tom trenutku, a to je pokušaj lišavanja slobode ubica premijera Đinđića".

Na sastanku svih bezbednosnih struktura Srbije i Crne Gore (MUP Republike Srbije, Bezbednosno-informativna agencija, Vojska Srbije i Crne Gore), dogovoren je plan i akcija je pokrenuta.

Na konferenciji za novinare govorio je i ministar unutrašnjih poslova Dušan Mihajlović, koji je rekao da će policija učiniti sve da ubice pronađe, a da će svako ko se bude opirao policiji biti likvidiran.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu