Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Ekonomska stabilnost države nije ugrožena

Beograd, 13. mart 2003. godine - Ministar finansija i ekonomije u Vladi Republike Srbije Božidar Đelić rekao je danas da stabilnost države u ekonomskom smislu nije ugrožena, da se priliv sredstava u budžet Srbije odvija normalno, da banke normalno funkcionišu i da je tržište stabilno, te da se ekonomske reforme nastavljaju sa istim ritmom i vizijom koju je zacrtao premijer Đinđić.

"Ova ekipa ostaje na okupu i više nego ikada je rešena da završi započeto. Imamo ideal Srbije, koji će biti realnost kroz koju godinu. Te ideale smo delili sa premijerom Đinđićem, ali sada kada njega nema, osim što su nam motiv građani Srbije i naša deca, zbog premijera imamo moralnu obavezu da istrajemo, i istrajaćemo", rekao je Đelić.

Svi kreditni aranžmani idu po planu, što potvrđuje prisustvo dva komesara EU u Beogradu - specijalnog predstavnika Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Havijera Solane i komesara Evropske komisije za spoljnu politiku i bezbednost Kristofera Patena, kazao je Đelić. "Međunarodna zajednica i donatori će biti uz nas, a podrška će biti pojačana".

Proces privatizacije biće takođe nastavljen, a već od ponedeljka biće održane aukcijske prodaje kapitala društvenih preduzeća. Privatizacija industrije duvana u Nišu ići će kako je i predviđeno za ovu godinu, kao i sve ostale planirane privatizacije srpskih preduzeća.

Đelić je rekao i da Vlada Srbije ima istu rešenost i kada je reč o nizu zakona koji treba da budu usvojeni u Skupštini Srbije. "Zakoni o koncesijama, telekomunikacijama, zaposlenosti, penzijama će biti usvojeni (...) Vizija i ideja Srbije su nešto što hoćemo da nastavimo. Imamo motiv više da istrajemo na putu reformi".Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu