Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Normalno funkcionisanje energetskog sistema i u vanrednom stanju

Beograd, 13. mart 2003. godine - Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da će sa rukovodstvima i zaposlenima u Javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije i Naftna industrija Srbije, obezbediti da celokupan energetski sistem Srbije u potpunosti funkcioniše dok je na snazi vanredno stanje.

Elektroenergetska situacija u zemlji u potpunosti je stabilna i postoje svi uslovi da se nastavi redovno snabdevanje potrošača. I u uslovima vanrednog stanja, Elektroprivreda Srbije proizvodiće dovoljne količine uglja i električne energije i obezbediti kontinuirano snabdevanje. U skladu sa uputstvima državnih organa, nadležne službe EPS-a preduzele su mere pojačane bezbednosti objekata kompanije, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

I Naftna industrija Srbije preduzela je sve zakonom predviđene mere za rad u uslovima vanrednog stanja. Obezbeđeno je uredno snabdevanje tržišta naftnim derivatima i prirodnim gasom. Svi proizvodni procesi odvijaju se normalno tako da ne postoji mogućnost poremećaja u snabdevanju građana i privrede, dodaje se u saopštenju.



Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu