Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

Vojsci Srbije i Crne Gore naloženo angažovanje u borbi protiv terorizma

Beograd, 12. mart 2003. godine - Vrhovni savet odbrane (VSO) Srbije i Crne Gore naložio je večeras angažovanje Vojske SCG u borbi protiv terorizma i otklanjanju uzroka vanrednog stanja u Srbiji, u koordinaciji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije. U saopštenju sa današnje sednice VSO u Beogradu, navodi se i da je načelniku Generalštaba Vojske SCG naloženo podizanje borbene gotovosti armije povodom današnjeg ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića, prenosi agencija Beta.

Vrhovni savet odbrane doneo je sledeće zaključke, koje objavljujemo u celini:

  1. Vrhovni savet odbrane najoštrije osuđuje atentat na Zorana Đinđića i podržava odlučnost i mere Vlade Srbije u borbi protiv terorizma i organizovanog kriminala i rešenost u otkrivanju počinalaca i organizatora ovog kriminalnog akta.

  2. Traži se puna saradnja ministarstava unutrašnjih poslova Srbije i Crne Gore i nalaže službama vojne bezbednosti pružanje pune pomoći MUP-u Srbije.

  3. Naloženo je načelniku Generalštaba Vojske SCG preduzimanje mera iz njegove nadležnosti u podizanju borbene gotovosti jedinica vojske.
Vrhovni savet odbrane je osim ovih zaključaka, doneo i odluku o angažovanju Vojske SCG u borbi protiv terorizma i na uklanjanja uzroka vanrednog stanja, u koordinaciji sa MUP-om Srbije.

Sednicom je predsedavao predsednik državne zajednice Srbija i Crna Gora Svetozar Marović, a prisustvovali su vršioci dužnosti predsednika Srbije i Crne Gore Nataša Mićić i Filip Vujanović, koji su članovi VSO po funkciji, zatim načelnik Generalštaba Vojske SCG Branko Krga, potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović, dosadašnji savezni ministar policije Zoran Živković, ministri policije Srbije i Crne Gore Dušan Mihajlović i Milan Filipović, šef savezne diplomatije Goran Svilanović i predsednik Skupštine SCG Dragoljub Mićunović, kao i sekretar VSO, kontraadmiral Dušan Stajić.

Sednica je počela minutom ćutanja.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu