Saopštenja Vlade
Saopštenja ministarstava
Konferencije za novinare
Aktivnosti Vlade
Aktivnosti premijera
Intervju
Domaće teme

 

 

EPS da stavi na uvid ugovore sa kompanijom Energy Financing Team

Beograd, 10. mart 2003. godine - Ministarstvo rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije saopštilo je danas da je od Elektroprivrede Srbije zatražilo detaljnu dokumentaciju o svim ugovorima o saradnji sa kompanijom Energy Financing Team (EFT) iz Londona sklopljenim u poslednje dve godine.

S obzirom na nalaz Revizije visokog predstavnika Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu o odnosima kompanije EFT i Elektroprivrede Republike Srpske, Ministarstvo rudarstva i energetike u Vladi Srbije zatražilo je od EPS-a i kratak opis i kopiju svakog ugovora sa EFT, kao i odgovore na pitanja da li su ugovori sklapani isključivo na osnovu tenderske procedure, koji su bili osnovni kriterijumi za usvajanje ponuda i, ukoliko nije usvojena ponuda sa najpovoljnijom cenom, po kom kriterijumu je EPS napravio izbor, kao i zašto je propuštena mogućnost da se električna energija za prethodnu zimsku sezonu kupi na ranije raspisanom tenderu u Republici Srpskoj.

Ministarstvo rudarstva i energetike u Vladi Srbije, posredstvom Ministarstva inostranih poslova, zatražilo je od visokog predstavnika UN za BiH Pedija Ešdauna i nalaz Revizije o odnosima EP Republike Srpske sa kompanijom EFT.

Ministarstvo rudarstva i energetike obavestiće građane Srbije o poslovnim odnosima EPS-a i kompanije EFT, čim se i samo upozna sa kompletnim detaljima njihove saradnje.


Copyright © 2001 - 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu