<< Nazad



 

 

FMP Železnik - Huventud 77:68

Beograd, 4. marta 2003. (Beta) - Košarkaši FMP Železnika nisu uspeli da se plasiraju u polufinale ULEB kupa, iako su danas savladali španski Huventud sa 77:68 (24:17, 11:20, 23:16, 19:15) u četvrtfinalu ovog takmičenja.

Železnik je prvi meč izgubio sa 80:66. tako da večerašnja razlika nije bila dovoljna za plasman u polufinale.

Popularni "panteri" bili su blizu uspeha, minut i po pre kraja imali su prednost od 12 poena, ali nisu uspeli da nadoknade loš učinak u prvom poluvremenu, kada je samo jedan igrač, Ognjen Aškrabić, bio raspoložen za igru.

U finišu meča on se povredio, a porazu Železnika doprinele su i sudije, koje su imale nekoliko spornih odluka.

Železnik je poveo na početku meča i rešio je prvi deo susreta u svoju korist, ali posle 24:15 domaći košarkaši kao da nisu imali dovoljno snage i samopouzdanja da nastave u istom stilu, što su iskusni gosti uspeli da iskoriste.

U drugoj četvrtini domaćin je igrao jako loše, čak šest i po minuta nije dao koš iz igre, a prvi poen postigao je tek u četvrtom minutu preko penala Ivana Zoroskog.

Železnik je igrao dobro u prvom delu, ali samo ako je u igri bio Aškrabić, koji je od 35 poena njegovog tima u prvom poluvremenu postigao 17, a ostali poeni bili su raspoređeni na šest igrača.

Bojan Popović je polovinom treće četvrtine dobio tri lične greške u roku od tri minuta, tako da je morao da izađe zbog pet penala. Stručni štab domaćih jako je protestovao kod svakog od ovih penala, jer je svaki načinjen kada je igrač stajao u bloku, tako da je izgledao kao faul u napadu.

U trećoj deonici igre Aškrabić je morao da izađe jer je obnovio staru povredu.

Železnik je u furioznoj završnici odigrao dobru odbranu, kojom je protivnika naterao da mnogo greši, a na minut i po pre kraja došao je i do "plus" 12, ali je Vanja Plisnić napravio faul na Nikoli Raduloviću, koji je realizovao oba slobodna bacanja.

Huventud je posle penalima sprečio FMP da pokuša da šutne za tri poena, tako da je uspešno sačuvao prednost iz prvog meča.

Najefikasniji u Železniku bili bilu Redži Frimen sa 23 i Ognjen Aškrabić sa 22 poena.

Pako Vaskez postigao je 18 poena za Huventud, a Nikola Radulović 16.

Rezultati četvrtfinala

FMP Zeleznik - Huventud 77:68 (prva utakmica: 66:80)
Krka - Ljeida 94:77 (86:91)
Zadar - Pamesa 93:80 (84:105)
Vareze - Estudijantes 88:101 (59:77)

Prvi polufinalni mečevi igraju se 18. marta, a sastaju se Huventud - Krka i Pamesa - Estudijantes.

*****

PAOK - Hemofarm 86:78

Solun, GRČKA, 4.marta (Tanjug) - U utakmici 4. kola "B" grupe FIBA-kupa večeras su u Solunu košarkaš domaćeg PAOK-a savladali tim vršačkog Hemofarma sa 86:78 (14:19, 27:22, 20:17, 25:20).

U sportskoj dvorani PAOK-a, pred oko 50 gledalaca, sudili su: Rajnsvel (Izrael) i Jelisoglu (Turska).

PAOK: Milisavljević 15, Apostolidis, Ilimijatis, Vasilijaidis 14, Kliso, Vasilopulos 10, Komatos 10, Mavrofakis, Aleksis 18, Skot 19.

HEMOFARM: Bogavac 5, Kembel 5, Stefanović 5, Ćirić 14, Popović 2, Đogo 6, Vidačić 6, Vučinić 2, Miličić 23, Vasiljević 10.

Vrščani su odlično počeli utakmicu, imali vođstvo u prvoj četvrtini (19:14), a na poluvremenu rezultat je bio nerešen (41:41).

Nepun minut pre kraja susreta košarkaši Hemofarma uspeli su da izjednače rezultat. Međutim, tada je na scenu stupio bek Komatos, koji je mini-serijom od 7:0 obezbedio svojoj ekipi nedostižnu prednost.

U redovima gostiju najefikasniji je bio Darko Miličić, a kod omaćih je centarski par Aleksić-Skot, uz Milisavljevića, najzaslužniji za trijumf PAOK-a.

Po završetku susreta Željko Lukajić, trener Hemofarma, rekao je:

"Nismo krili da smo došli u Solun po bodove, ali u tome nismo uspeli. Igrali smo bez ideje, nedovoljno srčano i borbeno. Samo Darko Miličić je pokazao kako treba da se igra. Imali smo izuzetno loš procenat šuta za tri poena. S druge strane, ekipa PAOK-a je bila mnogo bolja, naročito u skoku, a i u napadu. Postigli su dosta lakih poena i na kraju zasluženo pobedili".



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu