<< Nazad



 

 

Huventud - FMP Železnik 80:66

Beograd, 25. februara 2003. (Beta) - Košarkaši FMP Železnika večeras su kao gosti ubedljivo poraženi od španskog Huventuda sa 80:66, u prvoj utakmici četvrtfinala ULEB Kupa.

Najefikasniji na meču bio je španski reprezentativac Hoze Espil sa 29 poena. Pored njega u domaćem timu istakli su se još Hrvat Nikola Radulović sa 17 i Pako Vaskez sa 16 poena.

U ekipi Železnika kapiten Goran Nikolić je postigao 19 poena, Amerikanac Redži Frimen 13, dok je Ognjen Aškrabić zabeležio 12 poena uz 11 skokova.

Revanš meč igraće se za sedam dana, 4. marta, u Beogradu, a FMP-u je potrebna pobeda od najmanje 15 poena razlike, kako bi izborio plasman u polufinale ULEB Kupa.

*****

Hemofarm - Lijetuvos Ritas 76:65

Vršac, 25. februara 2003. (Beta) - Košarkaši vršačkog Hemofarma pobedili su večeras na svom terenu litvansku ekipu Ljetuvos Ritas sa 76:65 (19:19, 24:19, 13:12, 20:15), u derbi utakmici 3. kola Grupe B druge faze takmičenja FIBA kupa.

Vrščani su protiv luitvanske ekipe pružili jednu od najboljih partija ove sezone, a treću uzastopnu pobedu u drugoj fazi takmičenja ostvarili pre svega zahvaljujući dobroj igri u odbrani.

Najefikasniji na meču bio je Nebojša Bogavac sa 27 poena. Pored njega, u ekipi Hemofarmu istakao se i Petar Popović sa 17 poena.

Kod gostiju Arvidas Marčijauskas je ubacio 20, a Ramunas Šuškauskas 16 poena.

Vrščani iz tri utakmice imaju maksimalan učinak i vode na tabeli Grupe B, dok je Ljietuvos Ritas drugi sa skorom od dve pobede i jednim porazom.

Na konferenciji za novinare posle utakmice trener gostiju Jonas Kozlauskas izjavio je da se njegova ekipa nije dovoljno oporavila od teške utakmice i poraza od Žalgirisa, a igračima je zamerio što, kako je rekao, nisu za razliku od Hemofarma bili dovoljno organizovani na terenu.

Trener Hemofarma Željko Lukajić istakao je da mu je drago što je njegova ekipa pokazala karakter i lako prebrodila težak poraz od Lovćena.

"Ni jedne sekunde se nismo opustili. Igrali smo protiv izuzetno jake ekipe koja nakon brze tranfosrmacije odbrane, preko odličnih pojedinaca zna da kazni svako opuštanje. Tražili smo šansu da dođemo do pobede i našli smo je u odbrani. Međutim, ukoliko želimo dalje moramo savladati i PAOK", rekao je Lukajić.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu