<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - FMP Železnik 82:87 (pp)

Beograd, 16. februara (Tanjug) - U derbiju 14. kola prvenstva države večeras su u Beogradu, košarkaši Crvene zvezde izgubili od gradskog rivala FMP Železnika u produžetku sa 82:87.

U regularnom toku utakmice rezultat je bio nerešen - 72:72 (18:24, 13:18, 22:18, 19:12).

Susret su u prepunoj hali "Pionir", pred 6.800 gledalaca, sudili: Belošević iz Beograda i Lepetić iz Herceg Novog.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 3, Gajić, Dozet 3, Koprivica 2, Bjelica, Tica 15, Bolić 6, Ćakić 7, Šilobad 2, Radović, Ekezi 8, Skuni Pen 36.

FMP ŽELEZNIK: Popović 10, Petrović, Zoroski 6, Frimen 18, Marjanović, Bratić 5, Plesnić 9, Popović, Nikolić 26, Brajson, Aškrabić 13, Marković.

Lider prvenstva FMP Železnik od prve sekunde utakmice igrao je na pobedu koju je više želeo od domaćina Crvene zvezde.

Gosti su čvrstom odbranom i organizovanom igrom u napadu dolazili do poena, kojih, na ovoj tvrdoj utakmici na obe strane, nije bilo lako postizati.

Košarkaši FMP Železnika su vodili sve do pred kraj, ali su poslednji period igre dozvolili domaćinu da se izbori za produžetak. Zaslužan je plejmejker crveno-belih Skuni Pen, koji j postigao tri uzastopne trojke i samo 34 sekunde pre kraja utakmice izborio nastavak.

Pored Skuni Pena, u bledoj igri crveno-belih bili su zapaženi Tica i Ekezi, dok su se u veoma dobroj ekipi FMPŽeleznika istakli Nikolić, Frimen i Aškabić.

Crvena zvezda je odigrala, kako je ocenio njen prvi strateg Aleksandar Trifunović, samo poslednju četvrtinu onako kako valja.

Prvi trener FMP Železnika Aleksandar Petrović je istakao da je njegova ekipa igrala veoma dobro veći deo utakmice i da uspešno "kontrolisala" situaciju na terenu.

Najbolji akteri susreta, Pen i Frimen, ocenili su na konferenciji za novinare da je pobedio u ovom trenutku bolji tim, da je utakmica bila uzbudljiva i da je, u ravnopravnoj igri u finišu, trijumfovala ekipa koja je više želeo pobedu.

Pre početka utakmice kapiten crveno-belih Zlatko Bolić predao je crveno-beli dres sa brojem 44 jednom od 50 zvanično najboljih igrača američke NBA-lige, danas šefu Memfisa, Džeriju Vestu.

Utakmica, iako tvrda, igrala se muški i čvrsto, obilovala je lepim akcijama i blokadama, skokovima igrača obe ekipe.

Crveno-belima kao da je nedostajala podrška dela vatrenih "delija", koji su večeras samo fizički bili prisutni i nemo posmatrali derbi: nisu bodrili svoje ljubimce kako znaju i umeju,iako im je to večeras bilo i te kako potrebno.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu