<< Nazad



 

 

Srbija i Crna Gora - Azerbejdžan 2:2

Podgorica, 12. februara (Tanjug) - U kvalifikacionom susretu za Prvenstvo Evrope danas su u Podgorici fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore i Azerbejdžana igrale nerešeno 2:2 (1:0).

Na stadionu pod Goricom, pred oko 8.000 gledalaca, po hladnom i vretrovitom vremenu, sudio je Poljak Jacek Granat.

Strelci: Mijatović u 32. iz jedanaesterca i Lazetić u 52. minutu za selekciju Srbije i Crne Gore, a Gurbanov u 59. i 78. minutu za Azerbejdžan.

Žuti kartoni: Sadigov i Ismailov (Azerbejdžan).

SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić, N. Đorđević, Bunjevčević, M. Dudić, B. Bošković, Lazetić (M. Marković), Mijatović (Ljuboja), Milošević, D. Stanković, Kežman (Duljaj) i Vukić.

AZERBEJDŽAN: Hasandze, Sekulijev, Sadigov, Egulijev, Ahmedov, Megurbanov (Davidov), Remadev, Gurbanov, Ismalijev, Ismailov (Bosaive), Alijev (Amadov).

Još jedna sumorna igra, još jedno razočarenje "plavih". Iako su sve do 38. minuta imali igru i povoljan rezultat, na kraju su izabranici Dejana Savićevića delovali kao raštimovani orkestar.

Gosti su krenuli i iskoristili nemoć svog protivnika, uspeli da, zahvaljujući greškama odbrane domaćih, postignu dva pogotka i na kraju, u vrlo značajnom meču, osvoje jedan bod.

Jedino je sigurno da Dejan Savićević i ostali ljudi koji brinu o selekciji Srbije i Crne Gore, moraju se pozabaviti oko onih koji igraju i brane boje naše zemlje. Danas što su pokazali Kežman, Stanković i drugi je za svaku kritiku.

Istina, "plavi" su prvih 45 minuta imali nekoliko povoljnih prilika. Stalno su atakovali, ali bez ikakve valjane završnice. Tek u 32. minutu Mijattović, nakon grubog starta nad Lazetićem, sa 11 metara je uspeo da dovede naš tim u vođstvo, a to je sve što je ovaj vrsni fudbaler pokazao.

Trenutna tabela 9. grupe

 
1. Vels                  3   3   0   0   6:1   9 
2. Srbija i Crna Gora    3   1   2   0   5:3   5 
3. Italija               3   1   1   1   4:3   4 
4. Finska                3   1   0   2   3:4   3 
5. Azerbejdžan           4   0   1   3   2:9   1 

Ranije vesti
7. oktobar: Na spisku tri debitanta


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu