<< Nazad



 

 

Na spisku tri debitanta

Podgorica, 8. februara 2003. (Beta) - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije i Crne Gore Dejan Savićević saopštio je danas spisak reprezentativaca na koje računa za kvalifikacionu utakmicu protiv Azerbejdžana za Evropsko prvenstvo 2004. godine, na kojem su tri debitanta.

Na spisku su golmani Dragoslav Jevrić i Dragan Žilić, odbrana Milan Dudić, Nikola Lazetić, Nenad Đorđević, Goran Bunjevčević, Goran Trobok, Mladen Krstajić i Boban Dmitrović.

Igrači sredine terena su Dejan Stanković, Zvonimir Vukić, Igor Duljaj, Branko Bošković, Nenad Brnović i Jovan Markoski.

Napadači: Predrag Mijatović, Savo Milošević, Mateja Kežman i Danijel LJuboja.

Debitanti su Vukić, Markoski i LJuboja.

Utakmica će biti odigrana u sredu, na stadionu Budućnosti u Podgorici u 15.30, a dan ranije će se u Nikšiću sastati mlade reprezentacije (igrači do 21 godine) Srbije i Crne Gore i Azerbejdžana.

Generalni sekretar Fudbalskog sveza Srbije i Crne Gore Branko Bulatović rekao je na konferenciji za novinare da je potpuno izvesno da će utakmicu u sredu reprezentacija igrati pod novim imenom Srbija i Crna Gora.

"Obratili smo se FIFI i UEFI gde smo ih obavestili o promeni imena. Još nismo dobili zvaničan odgovor ali su nam u međuvremenu stigli i neki drugi faksovi iz UEFA i FIFA gde se naš savez naziva sa novim imenom Fudbalski savez Srbije i Crne Gore".

Selektor reprezentacije Dejan Savićević za utakmicu protiv Azerbejdžana nije mogao da računa na veći broj standardnih reprezentativaca, što zbog žutih katrona, što zbog povreda. Zbog žutih kartona neće igrati Darko Kovačević i Siniša Mihajlović, povređeni su Zoran Mirković, Nemanja Vidić, Dejan Stefanović, DŽodić i Dragutinović, kao i Ilija Ivić i Saša Ilić.

Savićević je rekao da nije pozvao Predraga Đorđevića jer se odlučio da pruži priliku mlađim igračima kao i da Đorđević nije otpisan i da će na njega računati u narednim mečevima.

O meču protiv Azerbejdžana, Savićević je rekao da će od igrača tražiti maksimalnu ozbiljnost, i pristup igri kao protiv Italije u Napulju.

"Ako ne budemo maksimalno ozbiljno ušli u meč, biće jako teško, mi smo apsolutni favoriti ali iako javnost očekuje ubedljivu pobedu, ja bih bio zadovoljan i minimalnom pobedom", rekao je Savićević. On je izrazio nadu da će meč protiv Azerbejdžana biti za njega srećan, jer je to prva utakmica koju će kao selektor voditi na stadionu na kojem je ponikao kao igrač.

Okupljanje igrača biće sutra, a u ponedeljak dolaze još petorica igrača koji imaju obaveze su svojim matičnim klubovima. Prvi trening reprezentacija će imati u ponedeljak u 19 časova na stadionu Budućnosti a drugi u utorak u 15 časova.

Meč Srbija i Crna Gora - Azerbejdžan sudiće arbitri iz Poljske.

U Grupi devet trenutno vodi Vels, koji ima devet bodova iz tri utakmice.

Reprezentacija Srbije i Crne Gore je na drugom mestu sa četiri boda iz dva meča.

Italijani su treći sa četiri boda iz tri meča, Finska je četvrta sa tri boda iz tri meča, a poslednji je Azerbejdžan bez bodova.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu