<< Nazad



 

 

Taribo Vest novi član Partizana

Nigerijski fudbalski as Taribo Vest

Beograd, 30. januara 2003. (Beta) - Nigerijski fudbalski reprezentativac Taribo Vest (29) potpisao je danas jednoipogodišnji ugovor sa beogradskim Partizanom.

"Ono što mogu da objavim je da je jedan od najboljih svetskih igrača potpisao stalni ugovor sa Partizanom na godinu i po dana. Brzo smo se dogovorili oko uslova, koji su obostrano prihvatljivi, ali finansijski detalji ugovora su poslovna tajna", rekao je na večerašnjoj konferenciji za novinare generalni sekretar "crno-belih" Žarko Zečević.

Kako saznaje agencija Beta, Vest, koji je danas u 17 sati u Fudbalskom savezu Beograda potpisao pristupnicu Partizanu, za 18-mesečni ugovor dobiće 300.000 evra.

Zečević je dodao da Vest sutra putuje za Antaliju, gde će se priključiti ekipi na pripremama i da bi trebalo sutra posle podne već da odradi prvi trening sa timom.

Predsednik Partizana Ivan Ćurković rekao je da dovođenjem Vesta i trenera Lotara Mateusa, Partizan nije želeo da skrene medijsku pažnju na klub, već da bi oni trebalo da vode "crno-bele" na glavnu fudbalsku scenu Evrope i sveta.

"Završili smo sa pojačanjima za ovu sezonu. Imamo dobru bazu, a ovo će samo dati dodatnu vrednost", kazao je Ćurković.

Taribo Vest je na današnjoj konferenciji izrazio zadovoljstvo dolaskom u Jugoslaviju i Partizan.

"Kao prvo želeo bih da se zahvalim Bogu, jer je njegov plan bio da se ovo dogodi. Moja odluka da dođem ovde nije samo zbog ljubavi prema Jugoslaviji, već i zbog želje da osetim jugoslovenski fudbal. Igrao sam dosta fudbal na Zapadu i sada sam želeo da vidim i drugi deo Evrope", rekao je Vest.

On je dodao da je svestan odgovornosti koju ima prema timskim kolegama i prema klubu.

"Partizan je ambiciozan klub, a ja volim da budem u takvom timu. Nadam se da ću uz pomoć Boga učiniti sve najbolje i da ću se u pravom svetlu prikazati navijačima. Radio sam dosta individualno i smatram da ću biti potpuno spreman za početak prolećnog dela prvenstva", rekao je Vest.

Vest je u dosadašnjoj karijeri nastupao za ekipe francuskog Oksera, milanskog Inter i Milana, engleski Derbi Kaunti i nemački Kajzerslautern. Može da igra na svim pozicijama u odbrani, a prema sopstvenim rečima najkomfornije se oseća na mestu štopera.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu