<< Nazad



 

 

Huliganski napad na Dejana Savićevića

Meta napada: Dejan Savićević

Politika, 16. januar 2002.

Dejan Savićević (36), selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije, napadnut je prošlog utorka uveče prvo verbalno, a potom, neuspešno, i fizički.

Dogodilo se ovo, kako nam je kazao Branko Bulatović, generalni sekretar Fudbalskog saveza Jugoslavije, "u Podgorici na ulici".

Inicijalnu informaciju o ovom slučaju dobili smo, posredno, od novinara podgoričkog lista "Dan" koji su dva časa posle ovog događaja imali nepotpunu vest o ovom slučaju pa su iste večeri želeli da je provere preko Beograda.

Međutim, potpuniju informaciju o ovom neočekivanom slučaju dobili smo tek juče posle podne kad je generalni sekretar FSJ uspeo da uspostavi telefonski kontakt sa Dejanom Savićevićem.

Po objašnjenju Bulatovića "ovaj slučaj nema veze sa sportom, a ni sa politikom. Reč je samo o običnom huliganskom, prvo verbalnom, a potom i pokušaju fizičkog napada na Dejana Savićevića".

Sve ovo je, po rečima generalnog sekretara FSJ Bulatovića, "imalo i svoju predigru".

Pre desetak dana neko je, dok je Savićević bio u jednom kafiću, probušio sve četiri gume na Savićevićevom džipu. Savićević je potom saznao ko je to učinio, ali do utorka uveče nije uspeo da se sretne sa tom osobom. A kad se to preksinoć dogodilo Savićević je pozvao tog mladića u svoja kola. U dužem razgovoru, koji je imao i visoke tonove sa obe strane, svako je imao svoja objašnjenja. Savićevićev sagovornik, koji se preziva Strugar, a nadimak mu je "Vinetu", negirao je da je učestvovao u bušenju guma, a Savićević nije želeo da mu otkrije ime čoveka koji je ukazao na onoga ko je to učinio. I, pri izlasku iz kola, ovaj mladić, koji je do tog trenutka samo razgovarao sa Savićevićem, pokušao je da ga udari, ali Savićević ga je uhvatio za ruku i sve se na tome završilo.

U prvoj informaciji koju smo juče imali, ceo ovaj slučaj, u kome se našao Dejan Savićević, dogodio se u Podgorici. Ovaj događaj nije prijavljen policiji u Podgorici. Sve se, znači, završilo samo pokušajem da se određeni huligan fizički obračuna sa Dejanom Savićevićem, selektorom fudbalske reprezentacije Jugoslavije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu