<< Nazad



 

 

Francuska - Švedska 34:29 (17:14)

Beograd, 5. januara (Tanjug) - Rukometaši Francuske su osvojili treće mesto na turniru za Kup nacija, pošto su večeras u Beogradu pobedili reprezentaciju Švedske sa 34:29 (17:14).

Pred oko 3.000 gledalaca, u dvorani "Pionir", susret su vodile kuvajtske sudije Husein i Hajder.

ŠVEDSKA: Svenson, Gencel, Johanson, Sajfert 1, Arhenius 2, Lindgren, Kalman, Francen 5, Levgren 4, Ernelind 1, Hamarstrand 6, Olson, Larson 2, Vranješ 8 (1).

FRANCUSKA: Martini, Omejer, Fernandez 3, Dinar 3, Žil 4, Kempe 1, Narsis, Anketil, Golić 5, Ule 5 (4), Ričardson 3, Abati, Kazal 7, Olantan 3. Sedmerci: Švedska 1 (1), Francuska 4 (4).

Isključenja: Švedska 4, Francuska 2 minuta.

Svetski prvak bio je bolji od evropskog šampiona i zasluženo osvojio treće mesto na turniru za Kup nacija.

U zanimljivoj utakmici Francuzi su ispoljili veću želju za uspehom, bili skoncentrisaniji i efikasniji, pa su lakše nego što se očekivalo došli do ubedljive pobede.

Početak susreta pripao je Šveđanima, koji su posle desetak minuta poveli sa 8:3, a onda je usledio neshvatljiv pad u igri "vikinga": punih osam minuta Šveđani nisu postigli pogodakl, a primili su čak 10 golova.

Tako su "trikolori" serijom 10:0 preokrenuli rezultat i poveli sa 13:8, što se ne pamti kad je u pitanju trofejna repezentacija kao što je Švedska. Kazal, Golić, Žil, Dinar rešetali su mrežu danas slabih protivničkih golmana Svensona i Gencela kako su hteli, pa konačan ishod nije dolazio u pitanje.

Osim odličnog Ljubomira Vranješa i Hamarstranda, Šveđani danas u svojim redovima nisu imali igrače raspoložene da se žustrije nadmeću sa čvrstim Francuzima.

Svetski prvaci su zasluženo pobedili velikog rivala u poslednjem duelu pred učešće na prvenstvu sveta od 20. januara do 2. februara u Portugaliji.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu