<< Nazad



 

 

Budvanska rivijera - Budućnost 3:0

Budva, 29. decembra (Tanjug) - Odbojkaši Budvanske rivijere savladali su u finalu 39. zavrsnog turnira Kupa Jugoslavije ekipu podgoričke Budućnosti sa 3:0 (26:24, 25:18, 25:15).

Utakmica je odigrana u dvorani Mediteranskog sportskog centra u Budvi u prisustvu 1800 gledalaca, a trajala je 68 minuta.

Sudili su Dragan Grbić i Dragutin Ćuk.

Ni najveći optimisti u redovima Budvana nisu očekivali tako ubedljivu pobedu nad aktuelnim šampionom Jugoslavije.

U prvom setu Podgoričani su vodili u prvoj polovini, a onda su Budvani napravili razliku od pet poena (20:15). Imali su domaći dve set-lopte pri rezultatu 24:22, ali su Podgoričani na servis Rackovića izjednačili na 24:24. Ipak, domaćin je iskoristio treću set-loptu i poveo sa 1:0.

U drugom setu, od početnih 4:0, igrači Budvanske rivijere su stigli do 18:12 i rutinski priveli set kraju.

Treći set je bio izjednačen do drugog tehničkog tajme-auta, na koji su Budvani otišli sa prednošcu od pet poena (16:11). Sve posle toga je bilo predznak za početak slavlja.

"Tempirali smo formu u pravo vreme i ubedljivo dobili obe utakmice. Pokazali smo strpljenje manirom iskusne ekipe. Na ovom turniru smo pokazali da je servis naše ubojito oružje. Igrači su mi priredili veliko zadovoljstvo i zato im od srca čestitam", izjavio je posle utakmice Cvetko Pajković, trener pobedničke ekipe.

"Odigrali smo fenomalno i finalnu, ali i polufinalnu utakmicu, pa smo i zasluženo osvojili pobednički pehar. Sa ovakvom igrom, malo ko bi mogao da nam parira". istakao je Milan Marković, bloker Budvanske rivijere.

"Naša napadačka igra je urodila plodom. Kada uđemo u ritam igre, odnosno stil koji gajimo, vrlo teško je igrati protiv nas. Dokazali smo da smo najkvalitetniji, kada je to psihološki najteže. Za dva dana, dve teške utakmice smo dobili sa po 3:0, što dovoljno govori o našim kvalitetima" smatra Ilija Nikolić, primač domaćeg tima.

"Uspeli smo da nadigramo Budućnost u svim elementima igre. Pobeda je čak previše ubedljiva. Očekivao sam jači otpor Podgoričana", rekao je Mladen Majdak, korektor Budvanske rivijere.

"Presrećan sam. Prva godina u Budvi i odmah trofej. Zahvalio bih divnim navijačima, koji su nas bodrili dva dana, a i Upravi kluba, koja je uspela da organizuje ovaj finalni turnir. Imali smo dosta problema u šampionatu: kada smo pretrpeli dva poraza, mnogi su počeli da sumnjaju u ovu ekipu. Samo smo mi znali koliko je rada i treninga potrebno da bismo ovako igrali", naglasio je Dragan Ristić, primač dobitnika finalne utakmice.

"U ovom trenutku Budvani su spremnija ekipa od nas i to su demonstrirali. Nismo uspeli da im pariramo ni u jednom elementu igre. Tamo gde smo bili najjači, potpuno smo podbacili. Jednostavno, u ovom divnom ambijentu oni su potpuno zasluženo pobedili". objasnio je Vladimir Racković, primač Budućnosti.

"Čestitam Budvanima na osvojenom trofeju. Izvanrednu partiju su pružili, pogotovo u odbrani i na servisu. Nismo imali realizaciju kontranapada u trenucima kada smo možda mogli da se vratimo u utakmicu. Nismo iskoristili dobar blok u prvom setu. Sasvim zaslužena pobeda Budvanske Rivijere. Umor je učinio svoje, iako to nisam hteo da priznam pre utakmice, a uz to smo bili i previše nervozni", istakao je Igor Kolaković, trener Budućnosti.

"Budvani su odigrali isto kao i u polufinalu, a mi smo pružili bledu partiju. Čini mi se da je presudio njihov servis. Taj element je zapravo i odlučio pobednika. Nismo imali rešenje i zbog toga je zakazao prijem, a time i naš tehničar nije imao mogućnosti za odigravanje prvog tempa." rekao je Igor Čajić, primač Podgoričana.

Aleksandar Boričić, predsednik Odbojkaškog saveza Jugoslavije (OSJ), predao je pobednički pehar Časlavu Peroševiću, kapitenu Budvanske rivijere, posle čega je nastalo slavlje Budvana.

Pobednici Kupa Jugoslavije za 2002. godinu su: Časlav Perošević, Milan Marković, Dušan Lazić, Siniša Gavrančić, Dragan Ristić, Ilija Nikolić, Mladen Majdak, Miloš Nikić, Nebojša Janović, Miloš Matković i Vasa Mijić, a clanovi stručnog štaba su: Cvetko Pajković, Predrag Ilić, Jevto Eraković, Zdravko Filipović i dr Živadin Petrović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu