<< Nazad



 

 

Dejan Bodiroga sportista godine u izboru "Sporta"

Laureat: Dejan Bodiroga

Beograd, 24. decembra (Tanjug) - Kapiten košarkaške reprezentacije Jugoslavije Dejan Bodiroga izabran je za najboljeg sportistu Jugoslavije u 2002. godini, u 46. izboru našeg najstarijeg dnevnog sportskog lista "Sport".

U konkurenciji za "Zlatnu značku" tog sportskog dnevnika bili su teniserka Jelena Dokić, strelac Andrija Zlatić, vaterpolista Danilo Ikodinović, fudbaler Darko Kovačević, odbojkaš Ivan Miljković, automobilista Miloš Pavlović, rukometaš Nenad Peruničić, karatista Predrag Stojadinov i kuglaš Jovan Ćalić.

Jedinstveni žiri u svetu, sastavljen od dosadašnjih "Sportovih" laureata, gotovo jednoglasno je odlučio da za najboljeg u 2002. godini proglasi Bodirogu, koji je predvodio jugoslovenske košarkaše na Svetskom šampionatu u Indijanapolisu, gde su se okitili zlatnom medaljom.

Istovremeno, "Sport" je za najboljeg mladog sportistu u 2002. godini proglasio Ivana Kolića, svetskog prvaka u avio-modelarstvu.

Proglašenje Bodiroge i Kolića za sportiste Jugoslavije u 2002. godini obavljeno je na svečanosti u beogradskom hotelu "Interkontinental", u prisustvu brojnih sportista-šampiona, selektora i trenera, predstavnika političkog, kulturnog i javnog života Srbije i Jugoslavije.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu