<< Nazad



 

 

Mara Kovačević, Dejan Bodiroga i košarkaši

Dejan Bodiroga

Beograd, 22. decembra (Tanjug) - Košarkaš Dejan Bodiroga, džudistkinja Mara Kovačević i muška košarkaška reprezentacija Jugoslavije su najuspešniji pojedinci, odnosno ekipa, u 2002. godini, prema izboru Jugoslovenskog olimpijskog komiteta (JOK), ozvaničeno je na večerašnjoj proslavi "Dana JOK-a" u beogradskom hotelu "Interkontitental".

Kapiten "plavih" Dejan Bodiroga je, prema odluci predsedništva JOK-a, bio uspešniji od reprezentativnog kolege Predraga Stojakovića, strelca Andrije Zlatića i džudiste Miloša Mijalkovića, dok je prvakinja Jugoslavije i svetska univerzitetska šampionka Mara Kovačević nadmašila devetu teniserku sveta Jelenu Dokić.

Osvajač zlatne medalje na prvenstvu sveta u Indijanopolisu košarkaška reprezentacija Jugoslavije u ekipnoj konkurenciji nije imala protivkandidata.

Nagrade laureatima uručio je, u prisustvu eminentnih sportskih ličnosti, predsednik JOK-a Dragan Kićanović.


Mara Kovačević

"Danas je naš i vaš olimpijski dan. Tradicionalni deveti izbor najuspešnijih sportista godine dešava se na dan proslave 90 godina od prijema JOK-a u Međunarodni olimpijski komitet (MOK). Naši sportisti su postigli dobre rezultate u 2002. godini i nalaze se u samom vrhu na međunarodnoj sceni. Sledeća godina je puna izazova i verujem da ćemo uspešno proći sve kvalifikaciona takmičenja za učešće na olimpijskim igrama 2004. godine u Atini", rekao je Kićanović.

Košarkaški as Bodiroga istakao je da je sport koji on predstavlja kolektivan i samim tim priznanje njemu je ujedno i priznanje njegovim reprezentativnim drugovima koji su, prema njegovim rečima, svi pođednako zaslužni za osvajanje svetskog trona.

"Hvala svima koji mi veruju i podržavaju me", dodala je najbolja seniorka Mara Kovačević.

Predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije (KSJ) Želimir Cerović je, primajući nagradu namenjenu najboljoj ekipi, naglasio da "ovo priznanje predstavlja veliku obavezu u olimpijskom ciklusu čija kruna treba da bude pobeda na igrama u Atini".

Predsedništvo JOK-a dodelilo je nagradu za doprinos razvoju sporta i širenju olimpizma članu MOK-a Borislavu Stankoviću i vaterpolo klubu Partizan.

Specijalno priznanje trofej MOK-a, koji se dodeljuje za doprinos očuvanju telesnog i duhovnog zdravlja dodeljen je legendarnom jugoslovenskom atletičaru Danetu Korici.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu