<< Nazad



 

 

Lotar Mateus novi trener Partizana

Berlin, NEMAČKA, 22. decembra (Tanjug) - Jedan od najboljih igrača u istoriji nemačkog fudbala Lotar Mateus prihvatio je trenerski posao u Partizanu a jednoipogodišnji ugovor vredan je 750.000 evra, objavili su današnji mediji u Nemačkoj.

Pored plate, Partizan se obavezao da svom novom šefu stručnog štaba obezbedi izvestan broj besplatnih katara na relaciji Beograd - Minhen, odgovarajući stan i automobil.

"Ispunjeni su svi naši zahtevi, a Mateusu je posebno bilo važno da dobije punu slobodu u svim pitanjima koja se tiču struke. Posao bi trebalo da se uspešno okonča potpisivanjem ugovora u nedelju uveče ili u ponedeljak ujutro", izjavio je za današnji "Bild am Zontag" Mateusov savetnik Georg Štangasinger.

Sam Mateus je ponovio da mu je prilikom donošenja odluke bilo najvažnije da dobije garancije da će nesmetano moći da sprovede svoj plan rada.

"Verujem da Partizan ima potencijal da naredne sezone igra u Ligi šampiona i zbog toga sam prihvatio taj posao. Besmislene su tvrdnje da je to bio moj samoubilački potez. Videćete da taj tim ima odličnu perspektivu. Videćete da ćemo igrati Ligu šampiona", rekao je Mateus.

Legendarni nemački fudbaler je prošle godine, odmah po okončanju igračke karijere, postao trener bečkog Rapida, ali se nije proslavio. Zbog niza loših rezultata u nacionalnom šampionatu u maju je dobio otkaz, a trenutno se sa klubom sudi zbog neisplaćenog honorara.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu