<< Nazad



 

 

Mara Kovačević i Miloš Mijalković zlatni

Mara Kovačević

Novi Sad, 15. decembra (Tanjug) - Posle četvorodnevnog takmičenja spuštena je zavesa na 16. svetsko studentsko prvenstvo u džudou, koje je održano u velikoj dvorani sportskog i poslovnog centra "Vojvodina" u Novom Sadu.

Učestvovalo je 460 takmičara iz 36 zemalja sa svih kontinenata.

U pojedinačnoj konkurenciji najuspešniji su bili Kinezi. Drugo mesto pripalo je Francuskoj, treće Japanu, četvrto Ukrajini, peto Jugoslaviji, šesto Rusiji, sedmo Belorusiji i tako dalje.

Predstavnici Jugoslavije su na Univerzijadi u Novom Sadu postigli više nego što se očekivalo: zlatne medalje za "plave" osvojili su: Mara Kovačević u kategoriji preko 78 kg i Miloš Mijalković u kategoriji do 66 kg, a bronzanu medalju izborio je Nikola Nikolić u kategoriji do 73 kg.

Poslednjeg dana takmičenja u ekipnoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je reprezentacija Kine, koja je u finalu savladala selekciju Japana. Bronzana odličja osvojili su reprezentacijea Rusije i Francuske.

Kod muškaraca u ekipnoj konkurenciji zlato je pripalo Japancima koji su u veoma uzbudljivom finalu savladali Francuze, a bronzani trofej - Poljskoj i Koreji.

Kada je u pitanju organizacija, uglavnom je sve teklo kako valja, a mala zamerka je što je ovaj šampionat pratio mali broj gledalaca.

Inače, 16. studentsko svetsko prvenstvo u džudou u Novom Sadu je bila prilika da naša zemlja još jednom pokaže da je bila i ostaje rasadnik dobrih džudista.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu