<< Nazad



 

 

Partizan - FMP Železnik 93:97

Beograd, 14. decembra (Tanjug) - U 9. kolu Prve savezne košarkaške lige večeras je u Beogradu FMP Železnik pobedio domaći Partizan sa 97:93 (43:52).

Rezultat po četvrtinama: Železnik - Partizan 25:28, 18:24, 24:12 i 30:29.

Utakmica je odigrana u Pioniru, pred oko 5.600 gledalaca, a sudili su: Mrdak (Beograd) i Vojinović (Nikšić).

PARTIZAN: Radenović, Haus 15, Lekić, Kecman 5, Ostojić 10, Sekulić, O'Konor 2, Perović, Krstić 15, Vujanić 33, Avdalović i Čanak 13.

FMP ŽELEZNIK: B.Popović, Petrović 22, Zurovski 17, Frimen 21, Ilić, Bratić 2, Klistić, S.Popović, Nikolić 9, Brajson 11, Aškrabić 15 i Marković.

U derbi meču košarkaškog prvenstva FMP je u duelu sa Partizanom zabeležio važnu pobedu. Igrači Železnika tokom čitavog meča igrali su bolje, konkretnije i odgovornije, pa su zasluženo slavili pobedu.

Iako je u prvom poluvremenu uspeo da ostvari značajniju prednost, Partizan je dugo tražio način da poremeti ritam igre protivnika. Železnik se dosta dobro branio, a potom lako izvodio brze kontranapade. Gosti su pored toga imali veoma dobar ofanzivan skok, pa su crno-beli tek u poslednja četiri minuta prvog dela meča došli do opipljivijeg vođstva.

Trener FMP-a Aca Petrović pokušao je da izvrši pritisak i premori najboljeg igrača Partizana Miloša Vujanića, ali u tome nije uspeo. Jugoslovenski reprezentativac je, uz kapitena tima Nenada Čanka, održavao domaće u igri i bio najzaslužniji za njihovo visoko vođstvo.

Početkom treće četvrtine crno-beli su, međutim, delovali kao da su upali u "crnu rupu". Više od pet minuta nisu uspeli da poentiraju, dok je protivnik za to vreme rešetovao njihov koš. U tom periodu Železnik je preokrenuo rezultat, ali je i došao do svoje igre što je potpuno poremetilo Partizan.

Igrači jugoslovenskog prvaka su se vratili u meč i u finišu borili za pobedu. Međutim u penal završnici Železnik je bio dosta koncentrisaniji i izborili veoma važnu pobedu.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu