<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Austrija 30:23

Helsinge, DANSKA, 7. decembra (Tanjug) - U 2. kolu A grupe na Evropskom prvenstvu za rukometašice večeras je u Helsingeu reprezentacija Jugoslavije pobedila odgovarajuću selekciju Austrije sa 30:23 (15:9).

Utakmica je odigrana pred oko 1.000 gledalaca, a sudili su Grci Nigas i Bavas.

JUGOSLAVIJA: Paplacko, Medved 5, Jovović 4 (3), Laković, Knežević, Balać 1, Rokić, Damjanac 6, Savić 4, Selmanović 1, Đurić, Petrović, Milanović 5 i Miličković 3.

AUSTRIJA: Rusančenko, S. Štras 2, B. Engel, Sipkus, Kieloh, Ofembah 5 (3), Civac, Teodorović 1, Fridrikas 8, Mika 1, Fric 4, B. Štras 2, Miler i Hofman.

Sedmerci: Jugoslavija 3 (3), Austrija 5 (3).

Isključenja: Jugoslavija 12, Austrija 4 minuta.

Sigurnom igrom tokom čitavog meča reperezentacija Jugoslavije ubedljivo je pobedila nacionalni tim Austrije i plasirala se u drugi krug takmičenja na prvenstvu Evrope. "Plave" su sigurnu prednost obezbedile već sredinom prvog poluvremena, pa protivnik nije ni bio u prilici da se bori za pobedu.

Jugoslovenski tim je igrao veoma sigurno u odbrani, pa je lako i često bio u prilici da izvede brze i precizne kontre i polukontre.

Početkom drugog dela igre Austrijanke su pokušale da preokrenu rezultat, ali se naš tim brzo konsolidovao i sigurnom igrom sačuvao visoko vođstvo do kraja meča.

Najzaslužnija za pobedu "plavih" bila je golman Dragica Đurić, a veoma dobre su bile i Tanja Medved, Snežan Damjanac i Sanja Jovović.

Golman "plavog" tima Dragica Đurić izjavila je posle utakmice da je protiv Austrije imala specijalan zadatak, pošto dugo vremena igra u nacioanlnom prvenstvu te zemlje.

"Ne samo da dobro poznajem Austrijanke, već sam imala i veliki motiv da im dokažem da je naš tim mnogo bolji. Najbitnije je da smo ubedljivo pobedile i da sve ide po planu. Obezbedile smo plasman u dalji krug, a sutra moramo na sličan način da završimo posao i protiv rumunske reprezentacije", rekla je Dragica Đurić.

Biljana Balać je istakla da je jugoslovenski tim igrao mnogo ozbiljnije nego na utakmici protiv Švedske i da je to bio najbitniji preduslov za ubedljivu pobedu, dok je Sanja Jovović naglasila da je najvažnije da je obezbeđen plasman u drugo kolo.

Kapiten reprezentacije Jugoslavije Branka Jovanović, koja zbog povrede nije branila protiv Austrije, rekla je da je pobednika odlučila dobra igra našeg tima u odbrani.

"Devojke su igrale zaista sjajno u odbrani. Odlično su branile i Dragica Đurić i Zlata Paplacko pa je sve bilo mnogo lakše. Ako ponovimo takvu igru i protiv Rumunije ubeđena sam da ćemo osvojiti prvo mesto u grupi", rekal je Branka Jovanović.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu