<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Švedska 31:28

Helsinge, DANSKA, 6. decembra (Tanjug) - U prvom kolu "A" grupe Evropskog prvenstva za rukometašice Jugoslavija je danas u danskom gradu Helsingeu pobedila Švedsku sa 31:28 (15:16).

Pred oko 1.000 gledalaca, sudili su Bugari Bačev i Dobrev.

U drugom kolu Jugoslavija se sastaje sa Austrijom.

JUGOSLAVIJA: Paplacko, Medved 5 (2), Jovović 9 (2), Laković, Knežević, Balać, Rokić, Jovanović, Damjanac 4, Savić 3, Selmanović, Petrović 7 (1), Milanović 3, Miličković.

ŠVEDSKA: Holgren, Grunstrom, Isakson 7 (3), Flogman 1, Boson 1, Ljungdal 2, Florin 2, Kleson 1, Anderson, Nilson 5, Miler 1, Olson 3, Sara Erikson, Asa Erikson 5.

Sedmerci: Jugoslavija 6 (5), Švedska 4 (3).

Isključenja: Jugoslavija 16, Švedska 10 minuta.

Jugoslovenske rukometašice uspele su posle mnogo muka da dobiju ekipu Švedske. Iako je pobeda "plavih" bila očekivana, danas kao da ih je sputalo sećanje na Svetsko prvenstvo u Italiji prošle godine, kada su pregazile večerašnje rivalke sa 32:18.

Naše rukometašice dozvolile su Šveđankama u prvom poluvremenu da nametnu odgovarajući ritam i agresivnom igrom propisno izrešetaju mrežu Zlate Paplacko i Branke Jovanović. Odbrana naše ekipe u tom delu susreta je sasvim podbacila.

Nastavak nije doneo promenu odnosa snaga na terenu, a "plave" su se "trgle" tek u finišu utakmice, kada su zaigrale sigurnije u odbrani i efikasnije u napadu. Pravovremeno su se raspucale Sanja Jovović i Tanja Milanović, kada su protivnice zaustavile Bojanu Petrović, a golman Branka Jovanović odbranila je nekoliko "zicera" i Jugoslovenke su ipak na kraju stigle do zaslužene pobede.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu