<< Nazad



 

 

Crvena zvezda - Jedinstvo 3:2

Beograd, 1. decembra (Tanjug) - Odbojkašice Crvene zvezde osvojile su ovogodišnji Kup Jugoslavije, pošto su u finalnoj utakmici večeras u Beogradu savladale užičko Jedinstvo sa 3:2 (25:16, 15:25, 23:25, 25:22, 15:10).

U dvorani u "Šumicama", pred oko 1.000 gledalacam susret su vodili Ćuk (Beograd) i Vilimonović (Kraljevo).

Ovo je 12. put (od ukupno 37) da su odbojkašice Crvene zvezde osvojile Kup Jugoslavije u svojoj dugoj istoriji.

U Beogradu su se na finalnom turniru takmičile još dve ekipe - Luka Bar i Srbijanka (Valjevo). U polufinalu Crvena zvezda je pobedila Luku Bar sa 3:1, dok je Jedinstvo bilo bolje od Srbijanke 3:1.

CRVENA ZVEZDA: Erić, Đerisilo, Bratinković, Popović, Lakušić, Irić, Krdžić, Ognjanović, Simanić, Glišić, Bošić, Spasojević, Vujović.

JEDINSTVO: Starović, Majstorović, Vesović, Kostić, Krsmanović, Tomašević, Antonijević, Čepić, Ostojić, Avramović.

"Crveno-bele" su zasluženo osvojile još jedan trofej. Ovoga puta bile su bolje od sedmostrukog osvajača Kupa Jugoslavije užičkog Jedinstva. Mora se, međutim, priznati da je Jedinstvo imalo svoju priliku da po osmi put u protekloj deceniji osvoji taj vredni trofej, ali je u trečem setu olako prokockalo vođstvo od šest poena (15:9), pa su u finišu Beograđanke trijumfovale sa 25:22.

U petom, odlučujućem tajbrek-setu Crvena zvezda je imala mnogo više koncentracije od mlade ekipe Jedinstva i lako rešila poslednji deo utakmice u svoju korist (15:10).

U timu Crvene zvezde sjajnu partiju je pružila Anja Spasojević, dok je najbolji utisak kod gošći ostavila Sanja Starović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu