<< Nazad



 

 

Partizan - Železnik 1:4

Beograd, 27. novembra (Tanjug) - Fudbaleri Železnika plasirali su se u polufinale Kupa Jugoslavije, pošto su danas u četvrtfinalu savladali ekipu Partizana sa 4:1 (2:0).

Utakmica je odigrana na stadionu Partizana po hladnom i vetrovitom vremenu, u prisustvu oko 1.500 gledalaca. Sudio je Mihajlo Jevtić iz Beograda.

Strelci: Šopov u 17, Đurašković u 19, Tasić u 81. i Pešterac u 90. minutu za Železnik, a Vukić u 80 minutu za Partizan.

Žuti kartoni: Đurašković, Mijailović, Mitić, Pešterac, Matijašević i Markovski (Železnik), Nađ, S. Ilić, Ćirković, Bajić, Nuhi (Partizan).

Crveni kartoni: Đurašković u 23. i Mijailović u 64. (Železnik) i S. Nikolić (trener Železnika) u 23. minutu.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Zavišić (Ćirković), Savić, Bajić (Živković), Dujalj, Nađ, Nuhi, S. Ilić, Vukić, Delibašić, Ilijev.

ŽELEZNIK: Kovačević, Mijailović, Vuković, Markovski, Rađenović (Slović), Đurašković, Tasić, Matijašević, Šopov (Pešterac), Mikić (Majstorović), Marković.

Fudbaleri Partizana priredili su još jedno u nizu neprijatnih iznenađenja svojim navijačima. Po ko zna koji put, od kako se održava Kup Jugoslavije, "crno-beli" su poraženi u susretu u kome su bili favoriti. Nakon debakla protiv praške Slavije u Kupu UEFA, Partizan je u nacionalnom šampionatu zabeležio dve vredne pobede, ali se ipak pokazalo da nema tim za velika dela koji može igrati dobro u kontinuitetu.

Železnik je danas potpuno zasluženo obezbedio plasman među četiri najbolje ekipe u kupu. "Lavovi" ne samo da su pobedili favorizovanog protivnika, nego su ga i ponizili, jer su posleđa dva pogotka postigli sa dva igrača manje.

Gosti su od 23. minuta igrali bez isključenog Đuraškovića, a poslednjih pola sata imali su samo devetoricu igrača na terenu, jer je crveni karton u 64. minutu dobio i Mijailović.

Što se tiče Partizana, bilo je to jedno od najbleđih izdanja "crno-belih" u poslednjih deset godina. Lideri šampionata delovali su kao početnici i bili su potpuno nemoćni, čak i kada su imali dvojicu fudbalera više.

Zbog toga ne iznenađuje što su malobrojni navijači u poslednjih desetak minuta pozivali direktora kluba Nenada Bjekovića i trenera Ljubišu Tumbakovića da za spas Partizana podnesu ostavke.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu