<< Nazad



 

 

Dejan Savićević objavio spisak za susret sa Francuskom

Stadion "Francuska" gde će se odigrati utakmica

Beograd, 18. novembra (Tanjug) - Selektor fudbalske reprezentacije Jugoslavije Dejan Savićević odredio je imena igrača koji će 20. novembra u Parizu igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

Na spisku Savićevića nalaze se:

Golmani: Dragoslav Jevrić (Vitese, Holandija), Dragan Žilić (Sartid)

Odbrana i spoljni igrači: Marjan Marković (C. zvezda), Ognjen Koroman (Dinamo, Moskva), Nemanja Vidić (C. zvezda), Milan Dudić (C. zvezda), Siniša Mihajlović (Lacio), Mladen Krstajić (Verder), Dejan Stefanović (Vitese), Ivica Dragutinović (Standard Lijež)

Srednji red: Dejan Stanković (Lacio), Predrag Đorđević (Olimpijakos), Branko Bošković (C. zvezda), Goran Trobok (Partizan), Igor Duljaj (Partizan), Nenad Brnović (Zeta), Saša Ilić (Partizan), Jovan Markovski (Železnik)

Napadači: Savo Milošević (Espanjol), Mateja Kežman (PSV Ajndhoven), Darko Kovačević (Real Sosijedad), Zvonimir Vukić (Partizan)

Prema rečima Savićevića, zbog povreda ovog puta u obzir za sastav tima nisu mogli da budu Predrag MIjatović, Zoran Mirković, Goran Gavrančić, Boban Dmitrović, Zoran Njeguš i Nikola Lazetić. Goran Đorović se oporavio, ali još uvek ne igra za svoj klub, pa ga Savićević zbog toga nije pozvao.

"Ne treba trošiti mnogo reči o snazi Francuske. Posle krize na Svetskom prvenstvu u Koreji i Japanu, Francuska ponovo igra sjajno u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. To su pokazale poslednje utakmice u kojima su trikolori pružili sjajne igre", rekao je na današnjoj konferenciji za štampu Savićević.

Jugoslovenski selektor je istakao da uoči gostovanja u Parizu ne možemo biti veliki optimisti, ali se on lično ne može osećati kao autsajder, jer je još kao igrač voleo da igra jake utakmice.

"Ne odustajem od jakih protivnika, bez obzira na rezultat, jer samo tako možemo na pravi način proveriti formu naših fudbalera. Zato sam i tražio da igramo protiv najboljih. Nema sumnje da je Francuska jedan od takvih protivnika", istakao je Savićević.

"Plavi treba da budu inspirisani protivnikom. Tako bi se lakše suprodstavili aktuelnom evropskom prvaku", rekao je Savićević.

Susret između Francuske i Jugoslavije igraće se u sredu od 20,45 sati na stadionu "Francuska" u San Deniju.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu