<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 88:78

Beograd, 16. novembra (Tanjug) - U derbi meču 7. kola prvenstva Jugoslavije za košarkaše večeras je u Beogradu Partizan, kao domaćin, pobedio gradskog rivala, Crvenu zvezdu sa 88:78 (23:17, 18:24, 25:19, 22:18).

Utakmica je odigrana u hali "Pionir", pred oko 6.500 gledalaca, a sudili su Belošević (Beograd) i Vojinović (Nikšić).

PARTIZAN: Tripković, Haus 4, Lekić, Kecman 15, Ostojić 7, Sekulić 3, Perović, Krstić 15, Vujanić 31, Avdalović, Čanak 6 i O'Konor 7.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 6, Dozet 11, Koprivica 7, Tica 6, Bolić 8, Ćakić 2, Šilobad 14, Radović 13, Bogdanović i Pen 11.

U 143. košarkaškom večitom derbiju Partizan je lako pobedio Crvenu zvezdu. Odlučujuću prednost "crno beli" su stekli u poslednjih pet minuta treće i na početku četvrte četvrtine, kada je briljirao Miloš Vujanić.

Prvih 20 minuta proteklo je u ravnpravnoj igri. Partizan je dominirao u skoku, ali mu deset uhvaćenih lopti više u odnosu na protivnika, nije donelo rezultatsku prednost. Gosti su, u igri za pobedu, ostali zahvaljujći preciznom šutu za tri poena. Crvena zvezda je postigla pet trojki, dok Partizan ni jednom nije pogodio iza linije za tri poena.

Na početku treće četvrtine "crveno beli" su iskoristili dve vezane greške Hausa, i preuzeli vođstvo. Zvezda je pred kraj tog dela meča, međutim, odustala od kolektivne igre, ušla u trku sa protivničkim igračima, što je Partizan iskoristio i preokrenuo rezultat.

U tim momentima briljirao je Miloš Vujanić, koji je postigao čak 16 uzastopnih poena za domaći tim.

Na početku poslednje četvrtine Partizan je uspeo da dođe do još konkretnije prednosti, a zahvaljujući Vujaniću, Krstiću i Kecmanu "crno beli" su do kraja meča držali Crvenu zvezdu na distanci od deset poena.

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle meča da je Crvena zvezda odigrala dobro veći deo utakmice, ali da je njegov tim, ipak, bio bolji.

"Dobro smo kontrolisali skok i to nam je donelo dosta sigurnosti u igri. U određenim periodima utakmice igrali smo dosta nervozno, ali protivnik to nije iskoristio. Crvena zvezda je igrala dobru agresivnu odbranu i imali smo dosta problema da joj poremetimo taj koncept", rekao je Vujošević.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde Aleksandar Trifunović priznao je da je Partizan bio bolji protivnik.

"Čestitam Partizanu na zasluženoj pobedi. Nismo uradili neke stvari koje smo se dogovorili pre utakmice. Partizan je stekao odlučujuću prednost u periodu kada su igrači odustali od kolektivne odbrane", naglasio je Trifunović.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu