<< Nazad



 

 

Partizan - OFK Beograd 3:2 (1:1)

Beograd, 17. novembra (Tanjug) - U 14. kolu prve savezne fudbalske lige danas su u Beogradu fudbaleri Partizana savladali ekipu OFK Beograda sa 3:2 (1:1).

Na stadionu Partizana, po prijatnom vremenu za igru, u prisustvu oko 1.500 gladalaca, susret je vodio Miroslav Radoman iz Lovćenca.

Strelci su bili, Vukić u 9. minutu iz penala, Delibašić u 63. i Ilijev u 64. minutu za Partizan, a Grnčarev u 42. i Mrdaković u 85. minuti iz penala za OFK Beograd.

Žuti kartoni: Ilić, Trobok, Delibašić (Partizan), Tošić, Stančić, Grnčarev, Jokić, Despotovski (OFK Beograd).

Crveni kartoni: Stančić (OFK Beograd) u 49. i trener Dragoljub Bekvalac (OFK Beograd) u 79. minutu.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Ćirković, Stoičić, Bajić, Duljaj, Nađ, Trobok, Vukić, Ivić (Delibašić), Saša Ilić, Ilijev (Živković).

OFK BEOGRAD: Stevanović, Cvetković, Grnčarov, Jokić, Tošić, Baša (Depsotovski), Stančić, Stanaić, Ivić, Kolaković (Bajalica), Mrdaković.

Posle eliminacije iz Kupa UEFA, Partizan je skupio snage da protiv gradskog rivala ostvari novu pobedu, ali njegova igra je bila daleko od one koju smo gledali na početku prvenstva.

Patizan je igrao dosta teško, sa puno napora, nije stvorio mnogo prilika za gol, pa se može reći da je uz dosta sreće došao do tri važna boda.

Igra koju su fudbaleri OFK Beograda danas prikazali, veoma se dopala malobrojnim gledaocima. Fudbaleri sa Karaburme su pokazali da znaju da igraju, a prva je šteta što nekoliko veoma lepih akcija nisu krunisali golovima.

U timu Partizana, posle loše igre u Pragu, bilo je dosta izmena, ali neki prvotimci nisu mogli da igraju zbog povreda i žutih kartona. To, međutim, stručnom štabu Partizana teško moze da bude opravdanje za pad u igri koji je gotovo pravilo u svakoj utakmici.


Ljubiša Tumbaković
UNS osudilo gest Tumbakovića

Beograd, 18. novembra (Tanjug) - Udruženje novinara Srbije (UNS) osudilo je gest trenera FK Partizan Ljubiše Tumbakovića, koji je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, nakon prvenstvene utakmice Partizan - OFK Beograd, nasrnuo na reportera RTS Nedeljka Kovinjala.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu UNS izražava ogorčenje i zaprepašćenje "nekulturnim i obesnim nasrtajem" trenera Partizana na reportera RTS.

"Tumbaković nema pravo da zabranjuje bilo kom reporteru pristup stadionu, a još manje da izgovori, kako mediji prenose, rečenicu koja će otići u antologiju antinovinarskog bezobrazluka: Ja ću ti, izbeglice, doći glave u mom Beogradu!

Beograd je grad svih nas koji smo odnekuda došli iz raznih razloga. Beograd je i vaš i Nedeljkov i svih nas, a da bi bio pristojniji i svima draži, nakon onoga što ste učinili, preostaje vam, gospodine Tumbakoviću, samo javno izvinjenje reporteru, ali i svima nama koji u toj profesiji zarađujemo hleb", kaže se u saopštenju UNS.

Tumbakovićevo izvinjenje USNJ

Beograd, 18. novembra (Tanjug) - Trener FK Partizan Ljubiša Tumbaković uputio je danas izvinjenje Udruženju sportskih novinara Jugoslavije (USNJ) povodom incidenta koji se dogodio na konferenciji za novinare po završetku prvenstvene fudbalske utakmice Partizan - OFK Beograd u nedelju, 17.11.2002. godine, na kojoj je vređao i pretio novinaru RTS Nedeljku Kovinjalu.

U tekstu izvinjenja, upućenom USNJ, Tumbaković ističe da je odavno shvatio i prihvatio kao realnost da kao javna ličnost mora često da pređe preko uvreda i vulgarnosti, pre svega, zbog toga što je svestan u kakvom vremenu i okruženju živimo, ali i zbog činjenice da je sa velikim brojem sportskih novinara proveo i provodi dobar deo života.

"Upravo zbog toga osećam potrebu da se javno izvinim svim sportskim novinarima, želeći da im dam do znanja da ovo nije bio atak na profesiju", naglašava Tumbaković i dodaje:

"Čovek kome sam se obratio (priznajem - na neprimeren način), već godinama uporno i po svaku cenu želi da bude moj najveći kritizer, ne prezajući da konstantno zadire u strogo stručna pitanja, nipodaštavajući sve što je vezano za ime i delo Ljubiše Tumbakovića. Činjenica da za oružje ima najuticajniji medij svakako mu ne daje za pravo da bude nečiji glasnogovornik", ističe Tumbaković i na kraju konstatuje da reč "izbeglica" ne sme da bude zloupotrebljena.

"Od "Oluje" do danas pomažem ljudima koji su bili prinuđeni da napuste svoja ognjišta. Bezrezervno. Preko dvadesetoro ljudi, što rođaka, što poznanika sa prostora bivše Jugoslavije - sada nastanjeni u Beogradu i drugim gradovima Srbije i Crne Gore - jesu čuvari moje savesti kada su izbeglice u pitanju", kaže se u izvinjenju trenera Partizana Udruženju sportskih novinara Jugoslavije.

Saopštenje FK Partizana

Beograd, 18. novembra (Tanjug) - Povodom jučerašnjeg incidenta i skandaloznog ponašanja trenera "crno-belih" Ljubiše Tumbakovića prema novinaru sportske rubrike Radio-televizije Srbije Nedeljku Kovinjalu, večeras je zasedao Upravni odbor fudbalskog kluba Partizan i izdao sledeće saopštenje:

"Upravni odbor FK Partizan je na večerašnjoj vanrednoj sednici razmatrao izjavu trenera Ljubiše Tumbakovića i incident koji se dogodio posle utakmice Partizan - OFK Beograd, FK Partizan osuđuje i ne stoji iza postupka i izjave koju je tom prilikom izrekao Ljubiša Tumbaković.

Upravni odbor KF Partizan stoji iza Ljubiše Tumbakovića kao stručnjaka i trenera koji ostvaruje izuzetne sportske rezultate u poslednjoj deceniji. Tačno je da je on izložen velikom pritisku javnosti i da je pod velikom tenzijom, ali to ni u kom slučaju ne može da opravda njegovo ponašanje bez obzira, što je to njegov lični stav.

FK Partizanu je jedini cilj da na dostojanstven način uspešno i bez incidenata završi jesenji deo prvenstva", kaže se u večerašnjem saopštenju Partizana povodom jučerašnjeg nemilog incidenta.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu