<< Nazad



 

 

Dokić - Serena Vilijams 6:7 (1:7), 0:6

Los Anđeles, SAD, 9. novembar - Najbolja jugoslovenska teniserka Jelena Dokić nije uspela da se plasira u polufinale Mastersa u Los Anđelesu, pošto je poražena od Amerikanke Serene Vilijams sa 7:6 (7:1), 6:0.

Samo u prvom setu naša teniserka je pružila dostojan otpor najboljoj teniserki sveta, ali je povreda članka, koju je zaradila na prvom treningu po dolasku na turnir razlog što u drugom setu nije osvojila nijedan gem.

Jelena Dokić ne igra na Gren slemu u Melburnu

Los Anđeles, SAD, 9. novembra (Tanjug) - Najbolja jugoslovenska teniserka Jelena Dokić potvrdila je da neće igrati na Otvorenom prvenstvu Australije, prvom Gren slem turniru u sledećoj godini, pošto oseća da u tu zemlju, u kojoj je živela šest godina, i dalje nije dobrodošla.

Jelena Dokić je do jeseni 2000. godine igrala pod australijskom zastavom i bila najbolje rangirana i najpopularnija teniserka te zemlje, ali je posle povratka u Jugoslaviju došla na udar tamošnjih medija.

Ona smatra da još nije pravi trenutak da zaigra na turniru u Melburnu, pošto misli da bi njen nastup izazvao lošu reakciju medija i navijača.

"Mislim da to ne bi bio dobar potez. Još nisam spremna da učestvujem na turnirima u Australiji", izjavila je najbolja jugoslovenska teniserka.

Jedna od najboljih teniserki sveta podseća da je imala puno problema sa medijima u toj zemlji i kaže da je ubeđena da su ljudi, posle toliko loših informacija, zauzeli negativan stav prema njoj.

"Na tom takmičenju situacija lako može da izmakne kontroli. Osećala bih se veoma loše ukoliko bi se dogodio neki incident. Sigurna sam da tamo nemam puno navijača i zato izostanak sa takmičenja u Melburnu ne doživljavam tragično", rekla je ona.

Jelena Dokić je od 1994. do 2000. godine sa porodicom živela u Australiji. Posle političkih promena u Jugoslaviji njena porodica se vratila u domovinu, a ona je, zahvaljujući ubrzanoj proceduri, odmah dobila jugoslovensko državljanstvo.

Od tog trenutka Dokići su u sukobu sa australijskim teniskim radnicima, a najveći nesporazum dogodio se prilikom žreba za turnir 2001. godine, kada je njen otac Damir Dokić optužio organizatore takmičenja da su namestili žreb kako bi se Jelena, koja je bila nosilac na turniru, u prvom kolu sastala sa tada drugom igračicom sveta Amerikankom Lindzi Devenport.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu