<< Nazad



 

 

Obilić - Crvena zvezda 0:0

Beograd, 10. novembra (Tanjug) - U 13. kolu Prve savezne fudbalske lige, danas u Beogradu, domaći Obilić i Crvena zvezda igrali su nerešeno 0:0.

Na stadionu Obilića, po hladnom vremenu, u prisustvu oko 2.000 gledalaca, utakmicu je vodio Nebojša Rabrenović iz Podgorice.

Žuti kartoni: Višinka i Filipović (Obilić), Pjanović i Vidić (C. zvezda)

OBILIĆ: Simov, Ocokoljić, Vargec, Ljubisavljević (Zajić), Zimonjihc, Nenad Đorđević, Aleksić, Višinka, Nenad Mladenović (Goran Đorđević), Ranković (Vujošević), Filipović.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković, Vidić, Dudić, Lalatović, Kovačević (Milovanović), Gvozdenović, Dragan Mladenović (Krivokapić), Bošković, Pjanović, Bogavac (Mrđa).

Nerešenom igraom protiv Obilića, Crvena zvezda je umanjila šanse da se domogne titule državnog prvaka.

Utakmica je bila ispod nivoa prosečnog prvoligaškog kvaliteta, a uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, bez izrazitih prilika za gol. Doduše, Crvena zvezda je dva puta pogodila okvir gola, a oba puta je to učinio rezrvista Radovan Krivokapić.

On je prvi put iz slobodnog udarca pogodio okvir Obilićevog gola, dok je drugi put u 88. minutu pogodio stativu. Na drugoj strani, Obilić nije stvorio ni jednu povoljnu priliku, iz koje bi mogao, eventualno, da zatrese mrežu golmana Ranđelovića.

Posle utakmice, u taboru dva tima raspoloženje je bilo različito. Trener Crvene zvezde Zoran Filipović bio je veoma ljut na internacionalnog sudiju Rabrenovića, za koga je rekao da je njegov tim oštetio za dva nedosuđena jedanaesterca.

"Tri su faktora uticala na to moja ekipa ne osvoji važne bodove. Jedan od tih faktora je i sudija Rabrenović, koji je sudio ispod kriterijuma potrebnih za ovakvo takmičenje. Ne znam da li su na to uticale i komšijske izjave, dan pre ove utakmice, ali sa ovakvim suđenjem ne možemo ostvariti napredak u našem fudbalu", rekao je Filipović na konferenciji za novinare.

Trener Obilića Mihajlo Bošnjak, međutim, bio je znatno zadovoljniji i smireniji. On je rekao da je njegova ekipa igrala zatvoreniju varijantu, smatrajući da protivnik ima bolji tim u ovom trenutku.

"Ne znam kako je ovu utakmicu video moj kolega Filipović, a mislim da tek naknadna analiza može da pokaže kako je sudio Rabrenović. Mislim da smo mi, ipak, zasluženo osvojili bod", rekao je Bošnjak.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu