<< Nazad



 

 

Lacio - Crvena zvezda 1:0

Fernando Kouto i Mihajlo Pjanović u vazdušnom duelu

Rim, ITALIJA, 31. oktobar - Beogradska Crvena zvezda je u Rimu poražena od Lacija rezultatom 0:1, ali je prikazanom igrom tokom čitavog meča dokazala da može ravnopravno da se nosi sa suparnikom i da su njene šanse da u revanšu obezbedi plasman u treće kolo Kupa UEFA zaista realne.

Jedini strelac na utakmici bio je Stefano Fiore u 11. minutu nakon slobodnog udarca Fabija Liveranija sa desne strane. Mladi igrači u crveno-belim dresovima naivno su dozvolili Fioreu da utrči u prazan prostor i iz neposredne blizine zatrese mrežu iza golmana Ivana Ranđelovića.

Do vođstva gosti su igrali bijažljivo, ali nakon pogotka preuzimaju inicijativu i uglavnom preko Mihajla Pjanovića ugrožavaju gol domaćina.

U drugom poluvremenu rasplamsala se borba na travnatom tepihu stadiona u Rimu. Igrači Zvezde su duže kontrolisali loptu u svom posedu i sve hrabrije napadali. Bošković i Pjanović su mogli udarcem glavom da izjednače, kao i Gvozdenović kada je lopta posle njegovog udarca sa preko 25 metara fijuknula tik iznad prečke. S druge strane, Lacio je iz opasnih kontranapada prilično lako dolazio u prilike za pogodak, ali je Simone Inzagi u nekoliko navrata nespretno zahvatio loptu.

LACIO: Peruci, Odo, Kouto, Negro, Sorin, Kastroman, Bađo, Liverani (od 52. Simeone), Manfredini (od 59. Lopez), S. Inzagi, Fiore (od 86. Pankaro).

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Dudić, Vidić, Lalatović, Marković, Gvozdenović, Mladenović, Kovačević (od 79. Krivokapić), Bošković, Mrđa 6 (od 61. Bogavac), Pjanović.

*****

Partizan - Slavija 3:1 (2:0)

Beograd, 31. oktobra (Tanjug) - U prvoj utakmici 2. kola Kupa UEFA večeras su u Beogradu fudbaleri doamćeg Partizana savladali ekipu praške Slavije sa 3:1 (2:0).

Na stadionu Partizana pred oko 12.000 gledalaca, po prohladnom i kišovitom vremenu, sudio je Košta Gomeš iz Portugalije.

Strelci su bili: Lazović u 5., Saša Ilić u 32. i Vukić u 70. minutu za domaće a Dostalek u 57. minutu za goste.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Ćirković (Ognjenović), Mišković, Savić, Bajić, Duljaj, Trobok, Vukić, Ilić (Ivić), Lazović (Delibašić), Ilijev.

SLAVIJA: Černi, Lukaš Došek, Tomaš Došek (Da Silva), Vahoušek (Miler), Dostalek, Skacel, Gedeon, Petruš, Pitak, Bejb, Kuhar (Kuka).

Fudbaleri Partizana ostvarili su lepu prednost pred revanš-meč koji će se odigrati 14. novembra u Pragu.

Crno-beli, međutim,i imaju bolji rezultat od igre koju su prikazali u večerašnjoj utakmici.

Veći deo susreta Česi su držali kontrolu igre u svojim rukama dok je Partizan praktično iz svih prilika zatresao protivničku mrežu.

Može se reći da su Beograđani u finišu utakmice mogli dati još dva gola ali nisu iskoristili povoljne prilike.

Kao i u nekoliko prethodnih utakmica, slaba tačka u igri Partizana bila je odbrana koja je dosta teško izlazila na kraj sa protivničkim igračima. Gosti su lako dolazili do kaznenog prostora

Beograđana, ali zbog slabe koncentracijr nisu uspeli da nadigraju smušenu odbranu domaćih.

Jugoslovenski prvak je igrao dosta požrtvovano na sredini terena ali njegov glavni kreator Saša Ilić nije bio večeras na nivou svojih mogućnosti. Najbolji igrač na sredini terena u ekipi Partizana bio je Igor Duljaj, povremeno ga je sjajno pomagao Velimir Vukić.

U prvom delu susreta Partizan je vodio sa 2:0, iako nije stvorio ni jednu povoljnu priliku. Međutim, visoko vođstvo bilo je nekoliko izvanrednih poteza pojedinaca posle kojih su Lazović i Saša Ilić uspeli da zatresu mrežu protivničkog golmana Čornija.

U drugom delu susreta potpuno druga slika na terenu. Više od 20 minuta gosti su potpuno kontrolisali igru na celom delu terena tako da je Partizan u tom razdoblju imao podređenu ulogu.

U finišu utakmice jedan od najzapaženijih igrača u ekipi Partizana Zvonimir Vukić je sjajnom akcijom i još lepšim pogotkom obeležio ovaj meč.

U ekipi Partizana sjajno su isticali su se golman Radiša Ilić, zatim Igor Duljaj, Zvonimir Vukić i Ivica Ilijev, dok je najpovoljniji utisak kod gostiju ostavio kapiten Rihard Dostalek.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu