<< Nazad



 

 

Partizan - Crvena zvezda 2:2

Duel Boškovića (u prvom planu, Zvezda) i Nađa (Partizan)

Beograd, 19. oktobra (Tanjug) - U 9. kolu Prve savezne fudbalske lige večeras su u Beogradu u 119. gradskom derbiju Partizan i Crvena zvezda igrali nerešeno 2:2 (1:1).

Na stadionu Partizana, po kišovitom, ali prijatnom vremenu za igru, pred oko 15.000 gledalaca, susret je vodio Mihajlo Jeknić iz Beograda.

Strelci: Bošković u 4. i Pjanović u 54. za Crvenu zvezdu, a Ilijev u 31. i Saša Ilić u 61. minutu za Partizan.

Žuti kartoni: Mišković, Nađ, Duljaj, Bajić, Savić (Partizan), Lalatović i Mladenović (Crvena zvezda).

Crveni karton: Nađ (Partizan) u 84. minutu.

PARTIZAN: Radiša Ilić, Mišković, Savić, Bajić, Duljaj, Nađ, Trobok, Vukić (Čakar), Saša Ilić, Ilijev (Ivić), Lazović (Delibašić).

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković, Dudić, Vidić, Lalatović, Mladenović, Gvozdenović, Kovačević (Milovanović), Bošković, Pjanović, Mrđa (Bogavac).

Partizan i Crvena zvezda odigrali su odličan derbi, kakav odavno nije viđen između ta dva ljuta rivala. Partizanu je pripalo prvo, a Crvenoj zvezdi drugo poluvreme.

Iako oba rivala mogu biti zadovoljni nerešenim ishodom, svaki od njih ima razloga da žali što nije osvojio i drugu polovinu plena.

Međutim, zahvaljujući svojim napadačima, ali i odličnom golmanu protivnika Radiši Iliću, Crvena zvezda nije uspela da materijalizuje nekoliko odličnih prilika u finišu utakmice, dok je na drugoj strani Partizan bio bez sreće kada je Ilijev pogodio stativu golmana Ranđelovića.

Čini se, ipak, da je Crvena zvezda bila bliža pobedi, pre svega zahvaljujući slaboj igri odbrambenog reda Partizana.

U večerašnjem derbiju malo šta je odbrani Partizana polazilo za rukom, tako da je Crvena zvezda sa samo malo više agresivnosti mogla još koji put savladati izvanrednog golmana Ilića.

U prvom delu utakmice Partizan je igrao svoju, kako to trener Ljubiša Tumbaković voli da kaže, prepoznatljivu igru - od noge do noge i bio gotovo stalno na polovini Crvene zvezde.

Na to je verovatno uticalo i rano vođstvo "crveno belih", koji su posle grube greške odbrane Partizana poveli već u 4.minutu.

Preostali deo susreta prvog dela pripao je Partizanu, ali je u tom razdoblju Crvena zvezda imala nekoliko veoma lepih akcija iz kojih je mogla opasnije ugroziti Partizanov gol.

U drugom poluvremenu videla se sasvim druga sliku na terenu. Crvena zvezda je od prvog minuta krenula agresivnije, težište svojih akcija pomerila je ka sredini terena i već posle devet minuta ponovo je došla u vođstvo. Posle slabe reakcije Partizanove odbrane, Mihajlo Pjanović je uspeo da ubaci loptu u mrežu "crno belih".

Partizan je uspeo da izjednači u 61. minutu posle sjajne akcije Ilijeva po levoj strani, Ranđelović je intervenisao ali je lopta došla do kapitena Ilića koji je iz blizine pogodio mrežu Crvene zvezde.

U poslednjih desetak minuta Partizan je igrao sa 10 igrača jer je internacionalni sudija Jeknić opravdano pokazao drugi žuti karton bivšem kapitenu Albertu Nađu.

Posle toga Crvena zvezda je napravila još nekoliko prilika, ali su Mrđa i Bogavac slabo reagovali. U timu Partizana veoma dobru partiju, uz golmana Ilića, odigrao je reprezentativac Duljaj, a istakli su se i kapiten Saša Ilić, Ilijev i Vukić.

U Crvenoj zvezdi najbolji utisak ostavio je Branko Bošković kome su sjajno pomagali Milan Dudić i Nemanja Vidić u odbrani, kao i dvojica igrača na sredini terena Kovačević i Mladenović.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu