<< Nazad



 

 

Partizan - Fribreks Najlon 22:15

Beograd, 13. oktobra (Tanjug) - Rukometaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u evropsku Ligu šampiona, iako su u revanšu kvalifikacija pobedili rumunskog prvaka Fibreks Najlon sa 7 golova razlike - 22:15 (12:6).

Naime, u prvom susretu Rumuni su ostvarili prednost od 9 golova (28:19).

Pred oko 2.500 gledalaca, u dvorani sportsko-rekreacionog centra Voždovac na Banjici, sudili su Baun i Borolozik iz Poljske.

PARTIZAN: Đurković 2, Savić, Mandić 2, Stanković 1, Osmajlić, Skoko, Peruničić 8 (3), Šijan, Žujović 1, Tomić, Radosavljević, Anđelić, Drenovac 4, Đorđević 4.

FIBREKS NAJLON: Spiridon, Bibirig 1, Cirgosić, Georgesku, Iskop 3, Timoftej 1, Aleksandru 3, Petrea, Armanu 3, Tucanu, Strap, Stanceu, Tafe 2, Pirijanu 2.

Sedmerci: Partizan 5 (3), Fribreks Najlon 1 (0).

Isključenja: Partizan 14, Fribreks Najlon 16 minuta.

Rukometaši Partizana imali su veliku šansu da se domognu Lige šampiona, ali pobeda od sedam golova razlike nije bila dovoljna, jer su rukometaši "crno-belih" u finišu susreta ispustili značajnu prednost od 10 golova razlike, iako im je i 9 golova bilo dovoljno, obzirom na veći broj postignutih golova u gostima u slučaju neizvesnog ili nerešenog rezultata.

U finišu meča, kada su Partizanovi igrači nošeni fremetičnom publikom pokušali da održe vođstvo od 9 razlike, opala je koncentracija, napravljene 2-3 zaista početničke greške i gosti su uspeli da smanje razliku Partizana na samo 7 golova.

Međutim, mora se priznati da za pobedu nisu dovoljna samo tri raspoložena rukometaša, sjajni Miki Radosavljević na golu, izvanredni lider tima Predrag Peruničić i Petar Žujević. Ostali su podbacili i odigrali slabo u trenucima kada je to najviše trebalo.


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu