<< Nazad



 

 

Jugoslavija - Finska 3:3

Smederevo, 15. oktobra (Tanjug) - Mlade fudbalske reprezentacije Jugoslavije i Finske (igrači do 21 godine) igrale su danas u Smederevu nerešeno 3:3 (2:1), u okviru devete kvalifikacione grupe za učešće na Evropskom prvenstvu.

Na stadionu "Sartida", pred oko 3.500 gledalaca, po prijatnom vremenu za igru, utakmicu je vodio Luis Medina Kantaleha (Španija).

Strelci su bili: Delibašić u 25, Lazović u 39. i Marković u 89. iz penala za Jugoslaviju, a Okonen u 23. iz penala, Sjelund 69. i Lovre (autogol) u 89. minutu za Finsku.

Žuti kartoni: Marković, Rašković, Delibašić (Jugoslavija), Luoma, Okonen, Veirinen, Niman (Finska).

Crveni karton: Joksimović (Jugoslavija) u 90. minutu.

Narednu utakmicu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo Jugoslavija igra na proleće naredne godine protiv Azejberdžana.

U devetoj grupi, pored Finske, Jugoslavije i Azejberdžana, igraju još Vels i Italija.

Prvu utakmicu u kvalifikacijama Jugoslavija je pre četiri dana izgubila od Italije (4:1).

JUGOSLAVIJA: Poleksić, Kekezović (Joksimović), Mijailović, Lovre, Nasić, Jokić, Lazović, Marković, Delibašić, Novaković, Matić (Rašković).

FINSKA: Fredrikson, Luoma, Hapanieni, Lindstrem, Niman, Lagerbrom, Harala (Inanen), Okonen, Sjelund, Niskala (Minti), Veirinen (Ševelef).

Mladi reprezentativci Jugoslavije ni u drugoj utakmici u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo nisu uspeli da ostvare pobedu. Posle visokog poraza u prvom kolu protiv Italije (1:4), Jugoslavija je danas u Smederevu bila blizu osvajanja tri boda, ali su "plavi" nesmotrenom i po malo bojažljivom igrom u finišu utakmice dozvolili protivniku da izjednači rezultat.

Jugoslavija je u većem delu susreta bila bolji i agresivniji tim. "Plav"i su igrali odlično, kako u odbrani, tako i na sredini terena, dok su u napadu dvojica Partizanovih napadača, Delibašić i Lazović, bili stalna pretnja za odličnog golmana Fredriksona.

Međutim, reprezentacija Jugoslavije nije imala ni dovoljno sreće, jer pojedine vrlo povoljne šanse njeni fudbaleri nisu uspeli da iskoriste.

Na drugoj strani, Finska se predstavila kao veoma dobra ekipa. U gostujućem timu nekoliko odličnih pojedinaca potvrdilo je da s pravom igra za istaknute evropske klubove. Dobro tehnički obučeni i veoma uspešno komponovani, Finci su pokazali da će u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo predstavljati dostojnog rivala za osvajanje prvog mesta u grupi.

U ekipi Jugoslavije najbolji utisak ostavio je mladi centafor Lazović, koji se sjajno kretao i stvorio više povoljnih šansi, a dobre pomagače imao u Delibašiću i centarhalfu Jokiću.

U timu Finske najbolji utisak su ostavili kapiten Okonen, Sjelund i Veirinen.

Trenutna tabela Devete grupe

  
         1. Finska          3   2   1   0   8:4   7 
         2. Italija         2   2   0   0   7:1   6 
         3. Jugoslavija     2   0   1   1   4:7   1 
         4. Vels            1   0   0   1   1:2   0 
         5. Azejberdžan     2   0   0   2   0:6   0 


Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu