<< Nazad



 

 

Jugoslavija – Francuska 0:3

Ni do bronze: Slobodan Boškan smečuje protiv bloka Kapea

Buenos Ajres, ARGENTINA, 12. oktobar - Nakon šokantnog poraza u polufinalu od Brazila, muška odbojkaška reprezentacija Jugoslavije nije uspela da se preko Francuske ipak domogne pobedničkog postolja. “Trikolori” su, uprkos činjenici da su imali dan odmora manje, preslišali aktuelne olimpijske i evropske sampione i nakon ubedljivih 3:0 (25:23, 25:23, 25:16) osvojili treće mesto na Svetskom prvenstvu. Francuzi su se tako domogli svoje prve medalje na svetskim prvenstvima, dok su jugoslovenski odbojkaši prekinuli tradiciju uspeha na velikim takmičenjima dugu osam godina.

Odličan početak Francuza, bolje reći, loš početak naših odbojkaša, nagovestio je konačan ishod. Protivnik je poveo sa 8:3, pa ni smanjenje vođstva na 18:17 nije moglo da poremeti njihov pobednički ritam koji im je doneo prvi set.

Poslednju pravu šansu za preokret imali smo u drugom setu kod vođstva 20:17. Kape je, međutim, ubitačnim servisima doneo svojoj ekipi pet uzastopnih poena za vođstvo od 22:20. Roviti Vladimir Grbić menja indisponiranog Gorana Vujevića, uspevamo da izjednačimo (23:23), ali koncetrisaniji u završnici su bili suparnici – 2:0 za Francusku.

U trećem setu pravi brodolom. Jugosloveni igraju kao početnici, Francuzi lete po terenu i školski poentiraju za 25:16 u trećem setu i njihovu veliku radost.

Dvorana: “Luna park”. Gledalaca: 5.515. Sudije: Kalpakcoglu (Grčka) i Sokulu (Turska).

JUGOSLAVIJA: Jokanović, Marić, Janić, Boškan, Mešter, Mijić, N. Grbić, V. Grbić, Gerić, Vujević, Miljković, Vušurović.

FRANCUSKA: Eno, Daken, Antiga, Kape, Granvorka, Monmea, De Kergret, Marke, Barka-Sisik, Paten, Kifer, Frangolači.

Brazil prvak sveta

Buenos Ajres, ARGENTINA, 14. oktobra (Tanjug) - Novi svetski prvak u odbojci, po prvi put u svojoj istoriji, je ekipa Brazila.

U finalnoj utakmici 15. Svetskog prvenstva, u nedelju uveče u Buenos Ajresu, Brazil je u dramatičnom meču bio bolji od Rusije i pobedio sa 3:2 (25:23, 25:27, 20:25, 25:23, 15:13).

Odlučujuči poen i zlatnu medalju Brazilu je, u meču koji je trajao dva sata i 13 minuta, direktno iz servisa doneo Đovane.

*****

Svi rezultati Jugoslavije na Svetskom prvenstvu u Argentni


Utakmica za treće mesto, 12. oktobar: Jugoslavija – Francuska 0:3
POLUFINALE, 10. oktobar: Jugoslavija - Brazil 1:3
ČETVRTFINALE, 9. oktobar: Jugoslavija - Portugalija 3:0
6. oktobar: Jugoslavija - SAD 3:1
5. oktobar: Jugoslavija - Kina 3:0
4. oktobar: Jugoslavija - Grcka 3:0
1. oktobar: Jugoslavija - Japan 3:0
30. septembar: Jugoslavija - Kazahstan 3:0
29. septembar: Jugoslavija - Španija 3-1



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu