<< Nazad



 

 

Italija - Jugoslavija 1:1

Druga fudbalska mladost: Predrag Mijatović

Napulj, ITALIJA, 12. oktobra (Tanjug) - Fudbalske reprezentacije Italije i Jugoslavije igrale su večeras u Napulju, u meču 10. kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo u Portugaliji 2004. godine, nerešeno 1:1 (1:1).

Na stadionu “San Paolo”, pred oko 55.000 gledalaca, po prijatnom vremenu za igru, utakmicu je vodio Mauel Mehuto Gonzales iz Španije.

Strelci: Mijatović u 28. za Jugoslaviju, a Kovačević (autogol) u 39. minutu za Italiju.

Žiti kartoni: Lazetić, Trobok, Kovačević, Mihajlović (Jugoslavija), Tomazi (Italija).

ITALIJA: Bufon, Panući, Zauri (od 81. minuta Odo), Gatuzo, Kanevaro, Nesta, Del Pjero, Doni (od 46. Montela), Inzagi, Pirlo (od 79. Ambrozini), Tomazi.

JUGOSLAVIJA: Jevrić, Mirković (od 9. minuta Duljaj), Dragutinović, Vidić, Krstajić, Trobok, Lazetić, Mijatović (od 66. Kežman), Kovačević (od 73 Milošević), Stanković, Mihajlović.

Jugoslovenska reprezentacija odlično je počela kvalifikacije, a pored nerešenog rezultata protiv glavnog favorita naše grupe, raduje i činjenica da su "plavi" tokom cele utakmice protiv Italije ostavili odličan utisak.

Naročito dobro igrala je poslednja linija "plavih" - Vidić, Mihajlović i Krstajić, kojima su odlično pomagali Dragutinović, Duljaj i Trobok. Debitant u državnom dresu Nemanja Vidić bio je najistaknutiji igrač jugosloveskog tima.

Na sredini terena "plavi" su bili sasvim ravnopravni, a u pojedinim razdobljima čak i bolji, jer su “pas” igrom potpuno neutralisali opasni italijanski tim.

Reprezentacija Italije nikako nije uspela da nametne svoj stil igre. “Azuri” su napravili samo jednu ili dve polušanse, dok su gol dali nakon slobodnog udarca i nesrećnog igranja glavom Darka Kovačevića, posle čega je lopta prevarila našeg golmana Dragoslava Jevrića.

U drugom delu susreta selektor Jugoslavije Dejan Savićević je odličnim i pravovremenim izmenama potpuno predupredio svog kolegu i bivšeg trenera u Milanu Đovanija Trapatonija.


Zadovoljan:
Dejan Savićević

Zahvaljujući odličnoj igri u odbrani, ali i smišljenim akcijama pred golom Bufona, "plavi" su stvorili nekoliko odličnih prilika za gol. Najbolju je imao odlični Darko Kovačević u 59. minutu, kada je nadmudrio kapitena Italije Fabija Kanavara, ali je Bufon nogom sprečio da lopta uđe u njegovu mrežu.

U odličoj taktičkoj i borbenoj igri najbolji utisak su, pored Vidića, ostavili još Igor Duljaj, Kovačević, Mihajlović, Krstajić i Trobok. Solidnu partiju su prikazali Ivica Dragutinović i Nikola Lazetić u drugom delu. Strelac jedinog gola Predrag Mijatović je delovao bez snage i svežine, dok je priličo neupadljiv jedino bio Dejan Stanković.

Rekao je ...

"Da nam je neko uoči utakmice ponudio bod prihvatili bi ga oberučke. Sada, međutim, možemo reći da smo bili bliži pobedi u igri koja može da nas ohrabri u nastavku kvalifikacija. Naš cilj je bio da blokiramo kreatore igre italijanskog tima, Donija i Pirla, a da ostale "pustimo" da igraju i da se nadmećemo u polju. Predviđanja kako će se odvijati velika borba su se obistinila" (Dejan Savićević, selektor jugoslovenske reprezentacije).

*****

Rezultati i tabela Devete grupe

NAPULJ: Italija - Jugoslavija 1:1 (1:1)
HELSINKI: Finska - Azerbejdžan 3:0 (1:0)

Trenutna tabela

  
     1. Italija       2   1   1   0    3:1    4   
     2. Vels          1   1   0   0    2:0    3 
     3. Finska        2   1   0   1    3:2    3  
     4. Jugoslavija   1   0   1   0    1:1    1  
     5. Azerbejdžan   2   0   0   2    0:5    0 

16. oktobar: Jugoslavija - Finska , Vels – Italija

Ranija vest

7. oktobar: Povratak Mijatovića u plavi tim



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu