<< Nazad



 

 

Partizan - Real Madrid 82:86

Beograd, 9. oktobra (Tanjug) - U prvom kolu "C" grupe Evropske lige za košarkaše, večeras je u Beogradu španski Real Madrid pobedio jugoslovenskog predstavnika Partizan sa 86:82 (16:23, 26:16, 20:16 i 24:27).

Utakmica je odigrana u dvorani "Pionir" pred oko 4.000 gledalaca, a sudili su: Gasperin (Francuska), Janac (Slovačka) i Baskar (Izrael).

PARTIZAN: Tripković, Savović 1, Lekić, Kecman 12, Ostojić 7, Sekulić 6, Perović 5, Krstić 13, Vujanić 26, Avdalović, Čanak 12 i O'Konor.

REAL: Mena, Holkins 7, Alston 7, Angulo 20, Viktorijano 8, Digbu 9, Erels 5, Tarlać 14, Lampe 10, Nadau i Sonseka.

Jugoslovenski šampion porazom je počeo takmičenje u Evro ligi, a španski Real Madrid bez previše napora uspeo je da dođe do trijumfa. I pored poraza crno-beli nisu razočarali, ali im je za bolji rezultat večeras nedostajao igrač sposoban da napravi seriju poena i čvršće igra pod košem.

Košarkaši Partizana solidno su odigrali prvi deo meča. Vrlo brzo su uspeli da se oslobode treme i da nametnu svoj ritam. U napadu su, iako ih nije služio šut za dva poena (5 od 23) strpljivo gradili poziciju za šut, a veći deo prvog poluvremena bili su u vođstvu zahvaljujući izuzetnoj preciznosti iza linije za tri poena. Domaći su, naime, postigli pet "trojki" iz samo sedam pokušaja.

Iako su crno-beli uspešno zaustavili njegovu spoljnu liniju, Real je dobio prvo poluvreme.

Španci su vešto koristili svoje prednosti u reketu (čak 10 skokova više od protivnika) i iskusno kažnjavali skoro svaki period Partizanove stihijske i dekoncentrisane igre. Jugoslovenski prvak odolevao je Realu i u većem delu treće četvrtine, ali je neobjašnjivo popustio u poslednja dva minuta. Gosti su uspeli da dođu do opipljivijog vođstva, a utisak je da je pobednika meča odlučila "trojka" koju je Majkl Houkins iz velike udaljenosti postigao u poslednjoj sekundi trećeg perioda.

Minus od sedam poena Partizan, i pored velikog truda, nije uspeo da nadoknadi. Iskusni košarkaši Reala rutinskom igrom sprečili su sve pokušaje protivnika da preokrenu rezultat. Partizan je, ipak, u poslednja dva minuta prišao gostima na samo tri poena, ali nije imao dovoljno snage i koncentracije za potpuni preokret.

Rekli su ...

"Njihova velika dominacija pod košemima prouzrokovala je naš slab procenat šuta. Oni su dosta posla uradili time što su neutralisali Vujanića. Činjenica je, takođe, da je španski tim atletski superiorniji od nas. Protivnik je zasluženo pobedio, ali smo mi, uz malo sreće, mogli da iskoristimo priliku i da pobedimo" (Dušan Vujosević, trener Partizana).

"Crno-beli su veoma poletni, imaju energiju i mi smo sa dosta respekta ušli u utakmicu. Osnovna namera nam je bila da zaustavimo Vujanića i mislim da je to bio jedan od odlučujućih faktora za našu pobedu. Dobro smo igrali i u reketu i zasluženo smo pobedili" (Dragan Tarlać, centar Reala).

*****

Evropska liga šampiona za košarkaše u organizaciji ULEB-a

"B" grupa: Panatinaikos (Grčka) - Budućnost (Jugoslavija) 87:71

Evropska liga šampiona za košarkaše u organizaciji Svetske košarkaške federacije (FIBA)

Južna konferencija, 2. kolo, 9. oktobar
Hemofarm (Vršac, JUGOSLAVIJA) - Panionios (GRČKA) 82:61
(Bogavac 14, Đogo 13; Bernard 14, Dijamantopulos 14)

Južna konferencija, 2. kolo, 8. oktobar
Vojvodina (Novi Sad, JUGOSLAVIJA) - Peristeri (GRČKA) 65:77
(Vukas 18, Radonjić 12; Jovanovski 20, Džonson 12)



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu