<< Nazad



 

 

Hemofarm-Partizan 84:88

Miloš Vujanić, najefikasniji igrač Partizana sa 27 poena

Vršac, 6.oktobra (Tanjug) - U utakmici prvog kola nove prvenstvene sezone večeras su u Vršcu košarkaši Partizana, koji brane šampionsku titulu, savladali tim domaćeg Hemofarma sa 88:84 (27:21, 21:20, 19:20, 21:23).

Meč je odigran u sportskoj dvorani "Milenijum" pred oko 3.500 gledalaca.

Sudili su: Bubalo i Jovčić, obojica iz Beogarda.

HEMOFARM: Bogavac 27, Aleksić, Tutuš, Stefanovcih, Ćirić 6, Popović 2, Đogo 17, Vidačić 10, Vučinić 1, Miličić 18, Pupović, Vasiljević 3.

PARTIZAN: Tripković, Savović 10, Lekić, Ostojić 12, Radenović, O'Konor 8, Perović 3, Krstić 11, Vujanić 27, Adalović 3, Čanak 14.

U derbiju kola, ne toliko kvalitetnom koliko borbenom, igralo se veoma agresivno na obe strane.

U takvoj igri košarkaši Partizana su se bolje snašli i predvođeni fenomenalnim Vujanićem uspeli da stignu do pobede.

U redovima Hemofarma Bogavac sa 27 poena bio je najefikasniji igrač. Izvanrednu partiju pružio je i Miličić. Međutim, to je bilo suviše malo da se iznenadi večeras Partizan. Vidačić i Đogo razigrali su se tek u drugom delu susreta.

U timu Partizana, pored Vujanića, izvanredni su bili Krstić i Ostojić, koji su, uz Čanka, najzaslužniji za trijumf "crno-belih". Naime, oba centra Partizana pokupili su veliki broj lopti pod koševima, a svojim efikasnim skokovima u napadu omogućili su svojoj ekipi da tokom susreta stekne prednost.

Hemofarm je uspeo nekoliko puta da se približi na samo 2-4 poena, ali u ključnim momentima Vrščani nisu imali igrača koji bi uspeo da napravi preokret.



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu