<< Nazad



 

 

Zadar - Crvena zvezda 93:73

Zadar, 2. oktobar - Nakon punih jedanaest godina ponovo su se susreli stari rivali iz košarkaške lige Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije. U zadarskom hramu košarke, po mnogo čemu poznatim "Jazinama, domaćini su u okviru drugog kola Jadranske lige dočekali beogradsku Crvenu zvezdu. U utakmici nabijenoj ne samo sportskim tenzijama, Zadrani su ubedljivo porazili goste rezultatom 93:73 (43:31).

Ako izuzmeno već uobičajeni verbalni okršaj navijača Zadra sa igračima gostujuće ekipe, susret je protekao u granicama korektnosti.

Domaćini su bolje ušli u susret, rano stekli opipljivu prednost koju su iz minuta u minut povećavali i na kraju ostvarili prvi trijumf, a Zvezdi naneli drugi poraz ove sezone u Jadranskoj ligi. Igrač utakmice bio je Marko Popović koji je sa 25 poena, a pre svega sa nekoliko "trojki" na početku susreta, presudno uticao na konačan ishod.

Glavni adut Beograđana pod koševima, tamnoputi Amerikanac Vošington nije bio na nivou svojih igara iz pripremnog perioda, dok se spoljna linija ispromašivala šutirajući iza linije za tri poena. Činjenica da i na drugoj zvaničnoj utakmici ove sezone Zvezda nije primila manje od 90 poena dovoljno govori treneru Aleksandru Trifunoviću i sportskom direktoru Zmagu Sagadinu da je poboljšanje igre u odbrani ključ boljih rezultata u narednom periodu, kako u Jadranskoj ligi, tako i u domaćim takmičenjima.

Zadar - Crvena zvezda (Beograd) 93:73 (25:16, 18:15, 31:22, 19:20)

Dvorana: "Jazine". Gledalaca: 2.500. Sudije: Rems, Pukl, Lovšin (svi iz Slovenije).

ZADAR: L. Popović 1, Vladović 5, M. Popović 25, Longin 11, Rinčić 8, Šamanić 15, Špralja 4, Erjavec 17, Dijan, Banić 4, Perković, Meks 3.

CRVENA ZVEZDA: Jeretin 5, Pavičević, Dozet 10, Koprivica 4, Aleksić, Bolić, Ćakić 6, Šilobad 6, Radović 18, Vošington 8, Bogdanović, Pen 9.

*****

Kup šampiona za košarkaše u organizaciji Svetske košarkaške federacije (FIBA)

Južna konferencija, 1. kolo, 2. oktobar
Turk Telekom (TURSKA) - Hemofarm (Vršac, JUGOSLAVIJA) 80:66

Južna konferencija, 1. kolo, 1. oktobar
Pinar Karšijakaspor (TURSKA) - Vojvodina (Novi Sad, JUGOSLAVIJA) 66:65



Copyright © 2004 Kancelarija za saradnju sa medijima
Email: ooc@srbija.sr.gov.yu